iltasyazilim
FD Üye
Portakal Rüyası (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*15 su bardağı şeker
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1su bardağı sıvı yağ
*1 portakalın suyu (ama 2 portakal kabuğunun rendesi)
*15 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yeteri kadar un (çok cıvık bir harç olmayacak unu kontrollü dökün)
*15 su bardağı süt (pişen keki ıslatmak için)
Muhallebi için;
*1 litre süt
*2 dolu çorba kaşığı nisasta
*3 dolu çorba kaşığı un
*6 çorba kaşığı şeker
*1 paket toz kremsanti
*1 paket vanilya
Portakal sos için;
*25 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 dolu çorba kaşığı nisasta
*4 çorba kaşığı şeker (portakalın eksiliğine göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
Portakal Rüyası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Öncelikle kek için normal kek harcı hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
Pişen ve ilk sıcaklığı geçen muhallebiye toz kremsantiyi ekliyor ve blendırdan geçiriyoruz
Muhallebiyi pişen ilk sıcaklığı giden kekin üzerine döküyoruz (pişen kekin üzerini 1, 5 su bardağı süt ile ıslatıyoruz)
Portakal sos içinde portakal suyu, şeker, nişastayı tencereye alıp ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz
Portakal sosunu da muhallebinin üzerine döküp buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakıyoruz (Ben akşamdan yapıp ertesi gün servis yaptım çok daha güzeldi)
Portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süslüyoruz *
*15 su bardağı şeker
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1su bardağı sıvı yağ
*1 portakalın suyu (ama 2 portakal kabuğunun rendesi)
*15 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yeteri kadar un (çok cıvık bir harç olmayacak unu kontrollü dökün)
*15 su bardağı süt (pişen keki ıslatmak için)
Muhallebi için;
*1 litre süt
*2 dolu çorba kaşığı nisasta
*3 dolu çorba kaşığı un
*6 çorba kaşığı şeker
*1 paket toz kremsanti
*1 paket vanilya
Portakal sos için;
*25 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 dolu çorba kaşığı nisasta
*4 çorba kaşığı şeker (portakalın eksiliğine göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
Portakal Rüyası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Öncelikle kek için normal kek harcı hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
Pişen ve ilk sıcaklığı geçen muhallebiye toz kremsantiyi ekliyor ve blendırdan geçiriyoruz
Muhallebiyi pişen ilk sıcaklığı giden kekin üzerine döküyoruz (pişen kekin üzerini 1, 5 su bardağı süt ile ıslatıyoruz)
Portakal sos içinde portakal suyu, şeker, nişastayı tencereye alıp ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz
Portakal sosunu da muhallebinin üzerine döküp buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakıyoruz (Ben akşamdan yapıp ertesi gün servis yaptım çok daha güzeldi)
Portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süslüyoruz *