iltasyazilim
FD Üye
Portakal Şekeri nasıl yapılır
Resimli Portakal Şekeri yapılışı
Portakal Şekeri edebilmek için gerekli olan malzemeler
3 büyük yükseklik portakal (kalın kabuklu)
25 su bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı portakal likörü veya grand marnier
Portakal Şekeri yapılışı
Portakalları iyice yıkayın Keskin bir bıçakla tepesini emin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun İçindeki etli kısmı bıçakla tamamen alın Kabukları ince ince doğrayın Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Kaynamaya başlayınca (ki bu vakit 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün Bu kaynatma işlemini 2 kez daha tekrarlayın Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin Bir sos tenceresinin içine kabukları, 15 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun
Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın Şeker eriyince ocağın altını en ince ayrıntısına kadar kısın ve 15 saat pişirin Diğer aşamaya geçin Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin En Ince Ayrıntısına Kadar soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın
Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın Çikolata donduktan sonra da servis yapın
Afiyet olsun *
Resimli Portakal Şekeri yapılışı
Portakal Şekeri edebilmek için gerekli olan malzemeler
3 büyük yükseklik portakal (kalın kabuklu)
25 su bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı portakal likörü veya grand marnier
Portakal Şekeri yapılışı
Portakalları iyice yıkayın Keskin bir bıçakla tepesini emin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun İçindeki etli kısmı bıçakla tamamen alın Kabukları ince ince doğrayın Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Kaynamaya başlayınca (ki bu vakit 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün Bu kaynatma işlemini 2 kez daha tekrarlayın Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin Bir sos tenceresinin içine kabukları, 15 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun
Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın Şeker eriyince ocağın altını en ince ayrıntısına kadar kısın ve 15 saat pişirin Diğer aşamaya geçin Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin En Ince Ayrıntısına Kadar soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın
Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın Çikolata donduktan sonra da servis yapın
Afiyet olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.