iltasyazilim
FD Üye
Portakal Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*34 portakal kabuğu (julyen doğranıp iç beyazı tamamen alınmış)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*34 tatlı kaşığı tuz
*Bir kaç damla limon suyu
Üzerine;
*1 çay bardağı şeker (kontrollü)
Portakal Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Hazır alınan sağlıksız jelibonlardan şekerlemelerden hem lezzetli hemde sağlıklı enfes bir tarifle sizinleyim
Şimdi tarifimiz şöyle oluyor
Portakal kabuklarımız 810 saat kadar, bir kaç saatte bir suyu değiştirilerek bekletilir (acısı çıkması için)
Daha sonra tenceremize su koyup portakal kabuklarını ve 1 tatlı kaşığı tuz atarak güzelce kaynatılır sonra süzülür ve soğuk suyla durulanır
bu işlem en az 3 kez tekrarlanır
Sonrasında şeker su ve portakal kabukları tenceremizde iyice suyu çekip kıvama gelene kadar kaynatılır, son asamaya yakin limon damlatılır
Hiç suyu kalmayan ve şeffaflaşan portakallarımız yağlı kağıt üzerine dökülür sıcağıyla her yerine gelecek şekilde bol bol şeker serpilir ve yağlı kağıda portakallarımız dizilir
Bir gün kadar kuruması beklenen portakal şekerlemelerimiz kavanozlarda saklanır dilediğimiz zaman çıkarılıp afiyetle yenilir
Mutlaka deneyin hem siz hem çocuklarınız bayılacaklar
Herkese afiyet olsun ???
*34 portakal kabuğu (julyen doğranıp iç beyazı tamamen alınmış)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*34 tatlı kaşığı tuz
*Bir kaç damla limon suyu
Üzerine;
*1 çay bardağı şeker (kontrollü)
Portakal Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Hazır alınan sağlıksız jelibonlardan şekerlemelerden hem lezzetli hemde sağlıklı enfes bir tarifle sizinleyim
Şimdi tarifimiz şöyle oluyor
Portakal kabuklarımız 810 saat kadar, bir kaç saatte bir suyu değiştirilerek bekletilir (acısı çıkması için)
Daha sonra tenceremize su koyup portakal kabuklarını ve 1 tatlı kaşığı tuz atarak güzelce kaynatılır sonra süzülür ve soğuk suyla durulanır
bu işlem en az 3 kez tekrarlanır
Sonrasında şeker su ve portakal kabukları tenceremizde iyice suyu çekip kıvama gelene kadar kaynatılır, son asamaya yakin limon damlatılır
Hiç suyu kalmayan ve şeffaflaşan portakallarımız yağlı kağıt üzerine dökülür sıcağıyla her yerine gelecek şekilde bol bol şeker serpilir ve yağlı kağıda portakallarımız dizilir
Bir gün kadar kuruması beklenen portakal şekerlemelerimiz kavanozlarda saklanır dilediğimiz zaman çıkarılıp afiyetle yenilir
Mutlaka deneyin hem siz hem çocuklarınız bayılacaklar
Herkese afiyet olsun ???