iltasyazilim
FD Üye
Portakal Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet portakal
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Üzeri için;
*1 su bardağı şeker
Portakal Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakal kabuklarını parmaktan biraz ince doğrayın ,2 gün suda bekletin 56 saatte bir suyunu değiştirin, sonrasında iki kez kaynatıp suyunu süzün kabuklarını üzerine 1 5 su bardağı şeker 1 su bardağı suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin suyu kalmayınca kabukları yağlı kağıt serilmiş tepsiye serdikten sonra ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dk kurutun Çıkardıktan sonra bir bardak şekeri serpin karıştırarak şekere bulayın Soğuttuktan sonra ister çayın yanında yiyebilir ister eritilmiş çikolata batırarak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*6 adet portakal
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Üzeri için;
*1 su bardağı şeker
Portakal Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakal kabuklarını parmaktan biraz ince doğrayın ,2 gün suda bekletin 56 saatte bir suyunu değiştirin, sonrasında iki kez kaynatıp suyunu süzün kabuklarını üzerine 1 5 su bardağı şeker 1 su bardağı suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin suyu kalmayınca kabukları yağlı kağıt serilmiş tepsiye serdikten sonra ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dk kurutun Çıkardıktan sonra bir bardak şekeri serpin karıştırarak şekere bulayın Soğuttuktan sonra ister çayın yanında yiyebilir ister eritilmiş çikolata batırarak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun