iltasyazilim
FD Üye
Portakal Şerbetli İrmikli Tatlı (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
Bulamak için:
*1 çay bardağı kadar irmik
Şerbeti için:
*1 adet taze sıkımış portakalsuyu
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakal Şerbetli İrmikli Tatlı (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Yapılışı Bismillah
Nefis portakal aroması ile yapımı oldukça kolay lezzetli bir tatlı tarifi
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım
*Bunun için bir kaseye portakal suyunu toz şekeri ve suyu ilave edelim ve çırpma teliyle hızlıca karıştıralım
*Ara ara karıştıralım ki iyice şeker içinde erisin
*Ben soğuk su kullandım
*Siz toz şekerin daha çabuk erimesini istiyorsanız ılık su da kullanabilirsiniz
*Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım ve bir çırpma teliyle homojen olacak şekilde çırpalım
*Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan yoğurma kabımızdan da çözülen yumuşak bir hamur elde edelim
*35 dakika yoğurma işlemine devam ettikten sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim (dinlendirmeseniz de olur)
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım, her tarafını irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim
*Kurabiyelerimizin altı pembeleşene kadar fırın özelliğinize göre 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
*Frından çıkardığımız kurabiyelerin ilk sıcaklığı gittikten sonra portakallı soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökelim
*Talı şerbetini iyice çektikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyetle yiyiniz
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
Bulamak için:
*1 çay bardağı kadar irmik
Şerbeti için:
*1 adet taze sıkımış portakalsuyu
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakal Şerbetli İrmikli Tatlı (Şerbeti Kaynatmadan) Tarifi Yapılışı Bismillah
Nefis portakal aroması ile yapımı oldukça kolay lezzetli bir tatlı tarifi
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım
*Bunun için bir kaseye portakal suyunu toz şekeri ve suyu ilave edelim ve çırpma teliyle hızlıca karıştıralım
*Ara ara karıştıralım ki iyice şeker içinde erisin
*Ben soğuk su kullandım
*Siz toz şekerin daha çabuk erimesini istiyorsanız ılık su da kullanabilirsiniz
*Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım ve bir çırpma teliyle homojen olacak şekilde çırpalım
*Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan yoğurma kabımızdan da çözülen yumuşak bir hamur elde edelim
*35 dakika yoğurma işlemine devam ettikten sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim (dinlendirmeseniz de olur)
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım, her tarafını irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim
*Kurabiyelerimizin altı pembeleşene kadar fırın özelliğinize göre 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
*Frından çıkardığımız kurabiyelerin ilk sıcaklığı gittikten sonra portakallı soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökelim
*Talı şerbetini iyice çektikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyetle yiyiniz