iltasyazilim
FD Üye
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı dolusu un
*3 yemek kaşığı dolusu nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Portakal sos için:
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı toz şeker
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Etimekler borcama dizilir
Şerbeti için şeker tencereye alınır ve eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştırılır
Eriyen şekerin üzerine dikkatlice su ilave edilir
Eriyene kadar ocakta ara sıra karıştırılır
Hazırlanan şerbet etimeklerin üzerine dökülür
Muhallebisi için : Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir
Ocaktan alınıp vanilya ve tereyağı ilave edilir Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirilir
Ve ılımaya bırakılır
Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şeker kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir
Muhallebinin üzerine dökülür
Tatlı dolaba alınıp 56 saat dinlendirilir
Dilimlenip portakal dilimleri ile servis edilir
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun hafif bi tatlı
*1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı dolusu un
*3 yemek kaşığı dolusu nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Portakal sos için:
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı toz şeker
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Etimekler borcama dizilir
Şerbeti için şeker tencereye alınır ve eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştırılır
Eriyen şekerin üzerine dikkatlice su ilave edilir
Eriyene kadar ocakta ara sıra karıştırılır
Hazırlanan şerbet etimeklerin üzerine dökülür
Muhallebisi için : Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir
Ocaktan alınıp vanilya ve tereyağı ilave edilir Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirilir
Ve ılımaya bırakılır
Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şeker kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir
Muhallebinin üzerine dökülür
Tatlı dolaba alınıp 56 saat dinlendirilir
Dilimlenip portakal dilimleri ile servis edilir
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun hafif bi tatlı