iltasyazilim
FD Üye
Portakal Soslu Fresh Pasta Tarifi İçin Malzemeler Bisküvi tabanı için ;
*2 adet eti burçak bisküvi
*125 gr margarin
*1 avuç ceviz
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nisasta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket toz kremşanti
Portakal sos için;
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarını portakalın ekşiliğine ve damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
Portakal Soslu Fresh Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle bisküvi tabanı için bisküvi ve cevizi robottan geçirip erittiğimiz margarinle karıştırıp tabanına yağılı kağıt koyduğumuz kelepçeli yuvarlak kalıba koyup, önce kaşıkla sonra bardağın tabanıyla bastırıp, düz bir zemin oluşturuyoruz ve buzluğa koyuyoruz Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, pişen ve ilk sıcaklığı geçen muhallebiye toz kremsantiyi ekliyor ve blendırdan geçiriyoruz Muhallebiyi buzdolabından aldığımız bisküvili tabanın üzerine döküyoruz Portakal sos içinde portakal suyu, şeker, nişastayı tencereye alıp ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz Portakal sosunu da muhallebinin üzerine döküp buzdolabında 2 saat soğumaya bırakıyoruz Portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süslüyoruz*??
*2 adet eti burçak bisküvi
*125 gr margarin
*1 avuç ceviz
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nisasta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket toz kremşanti
Portakal sos için;
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarını portakalın ekşiliğine ve damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
Portakal Soslu Fresh Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle bisküvi tabanı için bisküvi ve cevizi robottan geçirip erittiğimiz margarinle karıştırıp tabanına yağılı kağıt koyduğumuz kelepçeli yuvarlak kalıba koyup, önce kaşıkla sonra bardağın tabanıyla bastırıp, düz bir zemin oluşturuyoruz ve buzluğa koyuyoruz Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, pişen ve ilk sıcaklığı geçen muhallebiye toz kremsantiyi ekliyor ve blendırdan geçiriyoruz Muhallebiyi buzdolabından aldığımız bisküvili tabanın üzerine döküyoruz Portakal sos içinde portakal suyu, şeker, nişastayı tencereye alıp ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz Portakal sosunu da muhallebinin üzerine döküp buzdolabında 2 saat soğumaya bırakıyoruz Portakal dilimleri ve hindistan cevizi ile süslüyoruz*??