iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Alt Taban İçin;
250 gr karışık bisküvi (fındık yulaflı ve kakaolu kullandım) 2 yemek kaşığı kakao (koyu renkli) 1 tatlı kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) İrmik İçin;
11 yemek kaşığı irmik 8 yemek kaşığı toz şeker 1 litre süt 1 paket vanilya Paluze için;
2 su bardağı (yaklaşık 450 ml) taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI
Bisküviye, kakao ve tarçını ekleyip un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz Hazırladığımız bu hamuru, yağlı kağıt serilmiş 25 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına, elimizle bastırarak eşit şekilde yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz Tencereye irmik, şeker, sütü koyup orta ateşte devamlı karıştırarak katı bir kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle hızlı ayarda 5 dk çırpıyoruz Ve hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz Portakal suyu, toz şeker ve mısır nişastasını tencereye koyup koyulaşıncaya kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz ve kalıptaki irmiğin üzerine yavaşça gezdirerek döküyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 56 saat sonra servis yapabilirsiniz
Eğer alt taban istemiyorsanız irmiği yarıya bölüp, kakao koyup, en alt fotoğraftaki gibi yapabilirsiniz Afiyet olsun
Alt Taban İçin;
250 gr karışık bisküvi (fındık yulaflı ve kakaolu kullandım) 2 yemek kaşığı kakao (koyu renkli) 1 tatlı kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) İrmik İçin;
11 yemek kaşığı irmik 8 yemek kaşığı toz şeker 1 litre süt 1 paket vanilya Paluze için;
2 su bardağı (yaklaşık 450 ml) taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI
Bisküviye, kakao ve tarçını ekleyip un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz Hazırladığımız bu hamuru, yağlı kağıt serilmiş 25 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına, elimizle bastırarak eşit şekilde yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz Tencereye irmik, şeker, sütü koyup orta ateşte devamlı karıştırarak katı bir kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle hızlı ayarda 5 dk çırpıyoruz Ve hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz Portakal suyu, toz şeker ve mısır nişastasını tencereye koyup koyulaşıncaya kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz ve kalıptaki irmiğin üzerine yavaşça gezdirerek döküyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 56 saat sonra servis yapabilirsiniz
Eğer alt taban istemiyorsanız irmiği yarıya bölüp, kakao koyup, en alt fotoğraftaki gibi yapabilirsiniz Afiyet olsun