Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakal soslu ızgara balık...

Portakal soslu ızgara balık...

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
Kişi başına 300400 gr temizlenmiş balık çinekop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb)
kişi başına bir orta soğan
tuz
Sosu İçin (45 porsiyonluk):
1 adet limon
1 adet portakal
1 yemek kaşığı zeytnyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır Tuz ve karabiber eklenir Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir
Soğanlar piyaz doğranırBir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir Araları yine soğan piyazı ile beslenir Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir Servise sunulur Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekleyecektir
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,753Kullanıcılar
umut ismailSon üye
Üst Alt