iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 3 Adet yumurta
• 7 çorba kaşığı tozşeker
• 7 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
Sosu için:
• 2 portakal suyu
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 5 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı :
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın Sarıları tozşeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin Portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin Hamura ilave edin Yağlanmış kalıba döküp, 180°C ısıtılmış fırında, 2025 dakika pişirin Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin
• 3 Adet yumurta
• 7 çorba kaşığı tozşeker
• 7 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
Sosu için:
• 2 portakal suyu
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 5 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı :
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın Sarıları tozşeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin Portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin Hamura ilave edin Yağlanmış kalıba döküp, 180°C ısıtılmış fırında, 2025 dakika pişirin Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin