iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
Hazırlanışı :
Fırını 200 derece ısıtın Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 23 dakika kadar karıştırın Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın
100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
Hazırlanışı :
Fırını 200 derece ısıtın Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 23 dakika kadar karıştırın Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın