iltasyazilim
FD Üye
Portakal Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı tepeleme un
*1 paket vanilya
*1 pake kabartma tozu
*1 portakalın kabuğu rendesi rendenin ince yeri ile
Krema;
*1 paket taze krema
*1 su bardağı süzme yoğurt
*250 gr labne
*Yarım çay bardağı toz şeker
Portakallı sos;
*2 portakalın dış kabuğu rendesi rendenin ince yeri ile
*3 su bardağı portakal suyu
*1 paket vanilyalı puding
Portakal Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı Meyvelı, hafif, biraz mayhoş tatlılardan hoşlanıyorsanız yada çikolatalı tatlılara alternatif arıyorsanız tam size göre bir tarifim var
YAPILIŞI
Yumurtaları, şeker ile krema gibi olunca kadar çırpın, portakal kabuğunu ilave edin, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek azar azar ilave edin karıştırın Büyük bir borcam yada tepsiyede 170 derecede pişirin
Kürdan testi yaparak pişen kekinizi ılınmaya bırakın
Kreması
Krema ve şekeri mikser ile çırpın Süzme yoğurdu, labneyi ekleyerek el çırpıcısı ile karıştırın
Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın 30dk buzdolabında bekletin
Portakallı sosu hazırlayın ılınınca kremanın
Üzerine dökün, istediğiniz şekilde süsleyin
İsterseniz sade bırakabilirsiniz 3 saat dolapta bekletin Akşam dan yaparsanız daha iyi olacaktır
NOT süzme yoğurt bulamazsanız süzgecin üzerine temiz bir tülbent serip normal yoğurt koyun ve suyunun süzülmesini bekleyin Peynir gibi olunca yoğurdu kullanabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı tepeleme un
*1 paket vanilya
*1 pake kabartma tozu
*1 portakalın kabuğu rendesi rendenin ince yeri ile
Krema;
*1 paket taze krema
*1 su bardağı süzme yoğurt
*250 gr labne
*Yarım çay bardağı toz şeker
Portakallı sos;
*2 portakalın dış kabuğu rendesi rendenin ince yeri ile
*3 su bardağı portakal suyu
*1 paket vanilyalı puding
Portakal Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı Meyvelı, hafif, biraz mayhoş tatlılardan hoşlanıyorsanız yada çikolatalı tatlılara alternatif arıyorsanız tam size göre bir tarifim var
YAPILIŞI
Yumurtaları, şeker ile krema gibi olunca kadar çırpın, portakal kabuğunu ilave edin, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek azar azar ilave edin karıştırın Büyük bir borcam yada tepsiyede 170 derecede pişirin
Kürdan testi yaparak pişen kekinizi ılınmaya bırakın
Kreması
Krema ve şekeri mikser ile çırpın Süzme yoğurdu, labneyi ekleyerek el çırpıcısı ile karıştırın
Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın 30dk buzdolabında bekletin
Portakallı sosu hazırlayın ılınınca kremanın
Üzerine dökün, istediğiniz şekilde süsleyin
İsterseniz sade bırakabilirsiniz 3 saat dolapta bekletin Akşam dan yaparsanız daha iyi olacaktır
NOT süzme yoğurt bulamazsanız süzgecin üzerine temiz bir tülbent serip normal yoğurt koyun ve suyunun süzülmesini bekleyin Peynir gibi olunca yoğurdu kullanabilirsiniz
AFİYET OLSUN