iltasyazilim
FD Üye
Çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı Isparta’da kayınvalidemde yedim Yöresel bir adı da var ama ben hatırlayamadım Ağızda kalan hafif ve hoş bir tadı var umarım beğenirsiniz…
Portakal Sulu Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet portakal
*45 adet ayva (ekmek ayvası)
*Şeker (tadını siz ayarlamalısınız çünkü fazla şekerli olmayacak)
süslemek için:
*Nar
*Ceviz
Portakal Sulu Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Portakalların suyu sıkılırayvaların kabukları soyulur ve dilimlenip çok derin olmayan tencereye dizilirüzerini*çok kapatmayacak*kadar portakal suyu ve şekeri eklenir
Ayvalar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır(ayvalar çok yumuşamaz)
Yeterli derecede piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri nar,cevizle süslenirsoğuyunca servis edilir…afiyet olsun…
NOT: Ayvaları tencereye dizdikten sonra portakalları sıkın isterseniz çünkü her portakalın barındırdığı su miktarı ayrı*oluyor Az*veya fazla gelebilir
Portakal Sulu Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet portakal
*45 adet ayva (ekmek ayvası)
*Şeker (tadını siz ayarlamalısınız çünkü fazla şekerli olmayacak)
süslemek için:
*Nar
*Ceviz
Portakal Sulu Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Portakalların suyu sıkılırayvaların kabukları soyulur ve dilimlenip çok derin olmayan tencereye dizilirüzerini*çok kapatmayacak*kadar portakal suyu ve şekeri eklenir
Ayvalar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır(ayvalar çok yumuşamaz)
Yeterli derecede piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri nar,cevizle süslenirsoğuyunca servis edilir…afiyet olsun…
NOT: Ayvaları tencereye dizdikten sonra portakalları sıkın isterseniz çünkü her portakalın barındırdığı su miktarı ayrı*oluyor Az*veya fazla gelebilir