iltasyazilim
FD Üye
Portakal Sulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı*irmik
*100 gram*tereyağı
*12 çay bardağı*ayçiçek yağı
*2 su bardağı*toz şeker
*2, 5 su bardağı*su
*1, 5 su bardağı*taze sıkılmış portakal suyu
*15 çay kaşığı*tuz
*1 adet*rendelenmiş portakal kabuğu
Servisi için:
*1 adet*orta boy portakal (Arzuya göre)
*200 gram*ceviz içi (Arzuya göre)
Portakal Sulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlının şerbeti için; Su, taze sıkılmış portakal suyu ile çok az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine al kısık ateşte kaynamaya bırak Tereyağını, ayçiçek yağı ilavesiyle kalın tabanlı tencerede erit İrmiği ekle tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 2025 dakika kadar pişir İrmikler renk aldığında ölçülü toz şekeri ekle 23 dakika kadar karıştır Acı bir tat vermemesi için beyaz kısımlarını almamaya dikkat ettiğin rendelenmiş portakal kabukları ilave et Portakal sulu şerbet karışımını, helva tenceresine az az ekleyip fokur fokur kaynamaya başlayan helva karışımını tahta kaşıkla karıştır Kısık ateşte, suyunu çekip kıvam alana dek pişirme işlemini sürdür Toz şeker taneleri tamamen eridiğinde helva tenceresi üzerine kağıt havlu veya hafif nemli bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırak
ServisMuffin kaselerine aldığın veya dondurma kaşığı yardımıyla şekil verdiğin irmik helvasını, süsleyerek sevdiklerinle paylaş afiyet olsun yapacak olanlara )
*2 su bardağı*irmik
*100 gram*tereyağı
*12 çay bardağı*ayçiçek yağı
*2 su bardağı*toz şeker
*2, 5 su bardağı*su
*1, 5 su bardağı*taze sıkılmış portakal suyu
*15 çay kaşığı*tuz
*1 adet*rendelenmiş portakal kabuğu
Servisi için:
*1 adet*orta boy portakal (Arzuya göre)
*200 gram*ceviz içi (Arzuya göre)
Portakal Sulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlının şerbeti için; Su, taze sıkılmış portakal suyu ile çok az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine al kısık ateşte kaynamaya bırak Tereyağını, ayçiçek yağı ilavesiyle kalın tabanlı tencerede erit İrmiği ekle tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 2025 dakika kadar pişir İrmikler renk aldığında ölçülü toz şekeri ekle 23 dakika kadar karıştır Acı bir tat vermemesi için beyaz kısımlarını almamaya dikkat ettiğin rendelenmiş portakal kabukları ilave et Portakal sulu şerbet karışımını, helva tenceresine az az ekleyip fokur fokur kaynamaya başlayan helva karışımını tahta kaşıkla karıştır Kısık ateşte, suyunu çekip kıvam alana dek pişirme işlemini sürdür Toz şeker taneleri tamamen eridiğinde helva tenceresi üzerine kağıt havlu veya hafif nemli bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırak
ServisMuffin kaselerine aldığın veya dondurma kaşığı yardımıyla şekil verdiğin irmik helvasını, süsleyerek sevdiklerinle paylaş afiyet olsun yapacak olanlara )