iltasyazilim
FD Üye
Portakal Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet portakal
*1 adet limon
*2 su bardağı şeker
*2 litre su + 1 su bardağı su
Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Herkese merhaba az malzeme ile çok içecek çıkarmak tabi ki daha avantajlı Bir çok yerde bu tarifin çok fazla su ile yapıldığına şahit oldum açıkçası bana biraz fazla geldi Tadı portakal suyu olsa da özü çok kalmıyor diye düşünüyorum bu yüzden su miktarını azaltmayı tercih ettim Kısaca bir de böyle denemenizi tavsiye ederim
Son dönemlerde portakal ve limonu mevsiminde iken bir çoğumuz buzluklarda saklıyor ve yaz için bu içeceği soframızda görmek ısıtıyoruz Bu yüzden yapımı çok zor değil diyebiliriz
Hazırlanışı; Portakal ve limon buzluktan çıkarılır kesilecek kıvama gelene kadar çözülmesi beklenir Ardından derin bir kaba portakal ve limonlar bıçak yardımı ile doğranır Yarım litre su eklenerek robotton geçirilir ( Çorba çekerken kullandığınız mini el blendır ile çekerseniz süzerken daha az meyve posasını dışarı atmış olursunuz) Ardından şeker ve yarım litre su daha eklenerek blendırdan geçirme işlemine devam edilir (Damak zevkinize göre şekeri çoğaltabilirsiniz ) Pürüzsüz bir kıvam alınca kalan su da eklenerek karıştırılır Yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak beklenir Son olarak ikram edeceğiniz sürahiye ince bir bezden süzülerek servise hazırlanır Şimdiden afiyet olsun
*2 adet portakal
*1 adet limon
*2 su bardağı şeker
*2 litre su + 1 su bardağı su
Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Herkese merhaba az malzeme ile çok içecek çıkarmak tabi ki daha avantajlı Bir çok yerde bu tarifin çok fazla su ile yapıldığına şahit oldum açıkçası bana biraz fazla geldi Tadı portakal suyu olsa da özü çok kalmıyor diye düşünüyorum bu yüzden su miktarını azaltmayı tercih ettim Kısaca bir de böyle denemenizi tavsiye ederim
Son dönemlerde portakal ve limonu mevsiminde iken bir çoğumuz buzluklarda saklıyor ve yaz için bu içeceği soframızda görmek ısıtıyoruz Bu yüzden yapımı çok zor değil diyebiliriz
Hazırlanışı; Portakal ve limon buzluktan çıkarılır kesilecek kıvama gelene kadar çözülmesi beklenir Ardından derin bir kaba portakal ve limonlar bıçak yardımı ile doğranır Yarım litre su eklenerek robotton geçirilir ( Çorba çekerken kullandığınız mini el blendır ile çekerseniz süzerken daha az meyve posasını dışarı atmış olursunuz) Ardından şeker ve yarım litre su daha eklenerek blendırdan geçirme işlemine devam edilir (Damak zevkinize göre şekeri çoğaltabilirsiniz ) Pürüzsüz bir kıvam alınca kalan su da eklenerek karıştırılır Yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak beklenir Son olarak ikram edeceğiniz sürahiye ince bir bezden süzülerek servise hazırlanır Şimdiden afiyet olsun