Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal ve gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?

Portakal ve gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?
0
140

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
portakal_ve_gul_receli_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1576850837_3794.jpg

C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel yahut marmelat üzere besinlerde tadabilirsiniz. Evet, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, karşılıklar...

Portakal reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken en kıymetli özellik taze olmasıdır. Reçel yaptıktan sonra şekerlenip, köpürmemesi için bilinmesi gereken anlaşılan başlı ayrıntılar vardır. Reçelin kıvamının su üzere olmaması için ise kıvamına pür dikkat olunması gereken noktalara vakıf olmanız, reçelin kalitesini ortaya çıkarmaya yetecektir. Kışın kahvaltıda tüketmenizi önerdiğimiz reçellerin başında portakal reçeli gelmektedir. Bol vitaminli bu reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Portakal reçelinin püf noktaları hakkında içeriğimiz için sayfamıza göz atınız...

o9wyh_1576850942_2559.jpg

PORTAKAL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Köpüklerin reçelin kolay şekerlenmemesi için mütemadi toplanıp tencereden alınması gerekir. Köpürmenin sona ermesi için ise reçelin pişmesine yakın içine bir çay kaşığı kadar tereyağı ek ediniz. 

zuTQi_1576850997_2141.jpg

Soğuduktan sonra da akıcılığı sürüyorsa reçeli biraz daha kaynatmalısınız. Fakat soğuduğunda sertleşirse reçel olmuş demektir. Bunun için bir ölçü limon suyu ek edebilirsiniz. 

8sOLT_1576850885_4301.jpg

PORTAKAL REÇELİ NASIL SAKLANIR?

Portakal reçelini bilinen tersine büyük bir kavanoza koymak mekanına küçük kavanozlara takdim ederek saklayınız. Bu sistemle de şekerlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Gülün antibakteriyel özelliği olduğundan vücudu mikroplardan arındırmaktadır. Reçel olarak yenmesi iltihapların önlenmesine de yarar sağlamaktadır. Gül ferah ve tazelik hissiyatı veren bir besindir. Gül reçeli yaparken gül yoğunluğunun şekerden daha çokça olmasına itina şovunuz. Gül reçelinin püf noktaları nelerdir? Hane ortamında gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmelidir? Pratik gül prodüksiyonu nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz cevapları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

GÜL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

QbeI7_1568636829_461.jpg

- birinci olarak gül yapraklarını tamamını köklerinden çıkarmaya itina şovunuz. Ak suda yıkayarak kirlerinden arındırınız.

Orta uzunluk bir kabın içerisinde gül yapraklarını ve bir ölçü ek ettiğiniz toz şekerini ellerinizle ezmeye çalışın. Üzerini streç yaparak serin bir ortamda 1 gece bekletiniz.

2CdVX_1568636900_3284.jpg

- Serin ortamda bekletilen bu karışımı derin bir tencere içerisine alınız. Koymak istediğiniz gayrı ölçüdeki toz şekerin üzerine limon suyu ekleyiniz.

Kısık ateşte 20 yahut 25 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Karışım katı bir hal almaya başlayınca 5 dakika daha kaynatma süreci yapınız.

rP0Oh_1568636938_3983.jpg

Kavanoza reçeli dökünüz sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Soğuduktan sonra kullanmaya başlayınız.
 
858,543Konular
981,905Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt