iltasyazilim
FD Üye
Portakal Ve Limon Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet limon
*1 adet portakal kabuğu
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakal Ve Limon Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakal kabuğu reçeli yapılır da şekerlemesi neden yapılmaz diye düşünerek bu tarife başladım gayet güzel sonuç aldım şekerlemeyi kullandım bile Ancak acele etmemek gerekiyor çünkü meyveyi kurutacağız
Öncelikle işe limonu rendeleyerek başlıyoruz Rendelediğimiz kırıntıları atmayıp küçük bir kavanoza döküp üzerine bolca şeker döküyoruz
Portakala da aynı işlem uyguluyoruz Keklere ve kurabiyelere harika aroma veriyor
Rendelenmiş limonları halka şeklinde kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz
Tencereye sıcak su döküp 5 10 dakika kaynatıyoruz
(Ekşimsi tadının çıkması için ) Bu işlemi bir kaç kez yapabilirsiniz
Portakal şekerlemesi için kaynatmaya gerek görmedim çünkü acımsı olmuyor
Limonları *boş bir tencereye döküyoruz , üzerine şeker ve su döküp iyice katılaşana kadar pişiriyoruz
( dikkat edin yanmasın )
İyice katılaştığında yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip kurutuyoruz
Portakalı şerit şerit kesip
tencerede arta kalan şerbete 1 su bardağı su ekleyip şerit portakalları içine döküp katılaşana kadar kaynatıyoruz*( dilerseniz portakalları da halka şeklinde kesebilirsiniz ) Böylelikle tüm şerbeti kullanmış oluyoruz İyice pişen portakal şeritlerini de yine tepsiye dizip kurutuyoruz
Üzerine bol miktarda şeker serpiyoruz Ara sıra ters çevirip tekrar şeker serpiyoruz
Şerit şekerleme 1 2 gün içinde kullanıma hazır hale geliyor, ancak halka limon sanırım 1 hafta beklemesi gerek *
Pasta süslemelerinizde kek, kurabiye vs kullanabilirsiniz
Reçel için Portakal kabuğu reçeli tarifimize bakabilirsiniz
Afiyet olsun esen kalın
*2 adet limon
*1 adet portakal kabuğu
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakal Ve Limon Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakal kabuğu reçeli yapılır da şekerlemesi neden yapılmaz diye düşünerek bu tarife başladım gayet güzel sonuç aldım şekerlemeyi kullandım bile Ancak acele etmemek gerekiyor çünkü meyveyi kurutacağız
Öncelikle işe limonu rendeleyerek başlıyoruz Rendelediğimiz kırıntıları atmayıp küçük bir kavanoza döküp üzerine bolca şeker döküyoruz
Portakala da aynı işlem uyguluyoruz Keklere ve kurabiyelere harika aroma veriyor
Rendelenmiş limonları halka şeklinde kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz
Tencereye sıcak su döküp 5 10 dakika kaynatıyoruz
(Ekşimsi tadının çıkması için ) Bu işlemi bir kaç kez yapabilirsiniz
Portakal şekerlemesi için kaynatmaya gerek görmedim çünkü acımsı olmuyor
Limonları *boş bir tencereye döküyoruz , üzerine şeker ve su döküp iyice katılaşana kadar pişiriyoruz
( dikkat edin yanmasın )
İyice katılaştığında yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip kurutuyoruz
Portakalı şerit şerit kesip
tencerede arta kalan şerbete 1 su bardağı su ekleyip şerit portakalları içine döküp katılaşana kadar kaynatıyoruz*( dilerseniz portakalları da halka şeklinde kesebilirsiniz ) Böylelikle tüm şerbeti kullanmış oluyoruz İyice pişen portakal şeritlerini de yine tepsiye dizip kurutuyoruz
Üzerine bol miktarda şeker serpiyoruz Ara sıra ters çevirip tekrar şeker serpiyoruz
Şerit şekerleme 1 2 gün içinde kullanıma hazır hale geliyor, ancak halka limon sanırım 1 hafta beklemesi gerek *
Pasta süslemelerinizde kek, kurabiye vs kullanabilirsiniz
Reçel için Portakal kabuğu reçeli tarifimize bakabilirsiniz
Afiyet olsun esen kalın