iltasyazilim
FD Üye
Portakal Vişne Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler Tart için:
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Limon kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un (yaklaşık 78 yemek kaşığı)
Muhallebisi için:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı süt
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Meyve sosu için:
*2 su bardağı portakal suyu (isteğe bağlı çeşidi değişebilir)
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
Portakal Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı
Tart malzemeleri karıştırılıp mikserle çırpılır ve tereyağı ya da margarinle iyice yağlanmış tart kalıbına dökülür 180 derece fırında 3035 dakika kadar pişirilir Tart pişerken muhallebi malzemeleri ocakta pişirilir, kaynamaya başlayıp göz göz olunca altı kapatılır krem şantisi ılıkken içine ilave edilir ve mikserle çırpılır muhallebi soğumaya bırakılır (Tartın üstüne döküldükten sonra buzdolabında 1 saat kadar soğumasını tavsiye ederim ) Meyve sosu için başka bir tencereye malzemeler alınır ve jole kıvamına gelene kadar pişirilir Kaynamaya başlayınca altı kapatılır soğumaya bırakılır Ilıkken kalıptan çıkarılan tart sütle hafif ıslatılır üzerine muhallebisi yayılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır 1 saat kadar dinlendikten sonra hazırlanan ve ılık olan meyve sosu üzerine eklenir ve dinlenmeye bırakılır
Ailem tadını çok beğendi herkese tavsiye ederim biraz sabır gerektiren bir tatlı fakat çok güzel oluyor vişnelisi de çok güzel oluyor tavsiye ederim herkese afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Limon kabuğu rendesi
*Aldığı kadar un (yaklaşık 78 yemek kaşığı)
Muhallebisi için:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı süt
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem şanti
Meyve sosu için:
*2 su bardağı portakal suyu (isteğe bağlı çeşidi değişebilir)
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
Portakal Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı
Tart malzemeleri karıştırılıp mikserle çırpılır ve tereyağı ya da margarinle iyice yağlanmış tart kalıbına dökülür 180 derece fırında 3035 dakika kadar pişirilir Tart pişerken muhallebi malzemeleri ocakta pişirilir, kaynamaya başlayıp göz göz olunca altı kapatılır krem şantisi ılıkken içine ilave edilir ve mikserle çırpılır muhallebi soğumaya bırakılır (Tartın üstüne döküldükten sonra buzdolabında 1 saat kadar soğumasını tavsiye ederim ) Meyve sosu için başka bir tencereye malzemeler alınır ve jole kıvamına gelene kadar pişirilir Kaynamaya başlayınca altı kapatılır soğumaya bırakılır Ilıkken kalıptan çıkarılan tart sütle hafif ıslatılır üzerine muhallebisi yayılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır 1 saat kadar dinlendikten sonra hazırlanan ve ılık olan meyve sosu üzerine eklenir ve dinlenmeye bırakılır
Ailem tadını çok beğendi herkese tavsiye ederim biraz sabır gerektiren bir tatlı fakat çok güzel oluyor vişnelisi de çok güzel oluyor tavsiye ederim herkese afiyet olsun