Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakalı Aşure

Portakalı Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Portakalı Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı aşurelik buğday
*10 su bardağı su
*3 su bardağı Şeker
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı beyaz fasulye
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*2 prtokal
*Üzerine : Tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz içi

Portakalı Aşure Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm sizlerle annemden öğrendiğim, tadı ve kokusu çok hoş olan Aşure tarifesi paylaşmak istedim
Kullandığım su bardağın ölçüsü 200 ml*ve bütün ölçülerde aynı bardağı kulandım
Gelelim yapılışına ? öncelikle 2 su bardağı aşurelik buğdayı, nohutu, fasulyeyi, kuru üzümüde akşamdan suya koyalım’ki ertesi gün kolay pişsin? Bir gün önceden suya koyduğumuz malzemeleri süzelim Buğdayı büyük bir tencereye alalım ve 10 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca altını kısalım,*aynı zamanda ayrı tencerelerde nohutu*ve fasulyeyi kaynatalım Buğdayların üzeri köpürdükçe, köpükleri kaşıkla alıp atalım Yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynayan buğdayların içine üç bardak şeker ilave edip karıştıralım ve biraz koyu kıvam alınca kaynamış olan Nohutlar ve fasulyeyi süzüp ilave edelim ve biraz daha kaynadıktan sonra kuru üzümleri süzüp ilave edelim 2 tane Portakalı güzelce yıkayalım ve rendenin ince tarafıyla portakaların kabuklarını kaynayan Aşurenin içine rendeleyelim ve Portakalın suyunu da Aşuremize sıkalım beş dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis tabaklarına koyup Tarçın ve ceviz veya fındık ezmesi ile süsleyelim
Bu kadar? Herkeze şimdiden afiyet Olsun ?
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt