iltasyazilim
FD Üye
Portakalı Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*10 su bardağı su
*3 su bardağı Şeker
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı beyaz fasulye
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*2 prtokal
*Üzerine : Tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz içi
Portakalı Aşure Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm sizlerle annemden öğrendiğim, tadı ve kokusu çok hoş olan Aşure tarifesi paylaşmak istedim
Kullandığım su bardağın ölçüsü 200 ml*ve bütün ölçülerde aynı bardağı kulandım
Gelelim yapılışına ? öncelikle 2 su bardağı aşurelik buğdayı, nohutu, fasulyeyi, kuru üzümüde akşamdan suya koyalım’ki ertesi gün kolay pişsin? Bir gün önceden suya koyduğumuz malzemeleri süzelim Buğdayı büyük bir tencereye alalım ve 10 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca altını kısalım,*aynı zamanda ayrı tencerelerde nohutu*ve fasulyeyi kaynatalım Buğdayların üzeri köpürdükçe, köpükleri kaşıkla alıp atalım Yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynayan buğdayların içine üç bardak şeker ilave edip karıştıralım ve biraz koyu kıvam alınca kaynamış olan Nohutlar ve fasulyeyi süzüp ilave edelim ve biraz daha kaynadıktan sonra kuru üzümleri süzüp ilave edelim 2 tane Portakalı güzelce yıkayalım ve rendenin ince tarafıyla portakaların kabuklarını kaynayan Aşurenin içine rendeleyelim ve Portakalın suyunu da Aşuremize sıkalım beş dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis tabaklarına koyup Tarçın ve ceviz veya fındık ezmesi ile süsleyelim
Bu kadar? Herkeze şimdiden afiyet Olsun ?
*2 su bardağı aşurelik buğday
*10 su bardağı su
*3 su bardağı Şeker
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı beyaz fasulye
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*2 prtokal
*Üzerine : Tarçın, dövülmüş fındık veya ceviz içi
Portakalı Aşure Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm sizlerle annemden öğrendiğim, tadı ve kokusu çok hoş olan Aşure tarifesi paylaşmak istedim
Kullandığım su bardağın ölçüsü 200 ml*ve bütün ölçülerde aynı bardağı kulandım
Gelelim yapılışına ? öncelikle 2 su bardağı aşurelik buğdayı, nohutu, fasulyeyi, kuru üzümüde akşamdan suya koyalım’ki ertesi gün kolay pişsin? Bir gün önceden suya koyduğumuz malzemeleri süzelim Buğdayı büyük bir tencereye alalım ve 10 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca altını kısalım,*aynı zamanda ayrı tencerelerde nohutu*ve fasulyeyi kaynatalım Buğdayların üzeri köpürdükçe, köpükleri kaşıkla alıp atalım Yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynayan buğdayların içine üç bardak şeker ilave edip karıştıralım ve biraz koyu kıvam alınca kaynamış olan Nohutlar ve fasulyeyi süzüp ilave edelim ve biraz daha kaynadıktan sonra kuru üzümleri süzüp ilave edelim 2 tane Portakalı güzelce yıkayalım ve rendenin ince tarafıyla portakaların kabuklarını kaynayan Aşurenin içine rendeleyelim ve Portakalın suyunu da Aşuremize sıkalım beş dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis tabaklarına koyup Tarçın ve ceviz veya fındık ezmesi ile süsleyelim
Bu kadar? Herkeze şimdiden afiyet Olsun ?