iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Alt Üst Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım çay bardağı hindistan cevizi
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 portakalın kabuğunun rendesi
Üst katmanı için;
*1 portakal
*Yarım su bardağı şeker
*Su
Portakallı Alt Üst Kek Tarifi Yapılışı Hazır mevsimiyken mis gibi portakal kokulu bir tarifim var
1
*Öncelikle bir portakalı yarım cm incelikte yuvarlak olarak doğrayıp, bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla bir tasım kaynatalım
*Daha sonra suyunu süzüp bu işlemi 2 kez daha yapalım (portakalı kabuğuyla kullandığımız için açıklığının gitmesi amacıyla bu işlemi yapıyoruz)
*3 kez kaynatıp suzdüğümuz portakallara son bir kez yaklaşık 1 bardak kadar su ve yarım su bardağı şekeri ekleyip kabuk biraz saydamlaşana kadar kaynatalım
*Diğer taraftan da keki yapmaya başlayalım, yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıp geri kalan tüm kek malzemelerini ekleyip homojen bir karışım elde edelim
*Ben kelepçeli kalıp kullandım, kalıba yağlı kağıt serip kenar kısımlarını yağlayalım
*Kaynattığımız portakalları suyunu süzüp kalıbımızın altına dizelim
*Üzerine de kek hamurumuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim
*İlk 20 dk fırını açmayın ki sönmesin ,(benim fırınım alt üst pişirme yaptığından ilk 15 dk alt ayarını açıp kalan 30 dk da da alt üst pişirme yapıyorum)
*Kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirip servis ediyoruz Daha ıslak olsun isterseniz portakalları kaynattığımız şerbeti de üzerine dökebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım çay bardağı hindistan cevizi
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 portakalın kabuğunun rendesi
Üst katmanı için;
*1 portakal
*Yarım su bardağı şeker
*Su
Portakallı Alt Üst Kek Tarifi Yapılışı Hazır mevsimiyken mis gibi portakal kokulu bir tarifim var
1
*Öncelikle bir portakalı yarım cm incelikte yuvarlak olarak doğrayıp, bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla bir tasım kaynatalım
*Daha sonra suyunu süzüp bu işlemi 2 kez daha yapalım (portakalı kabuğuyla kullandığımız için açıklığının gitmesi amacıyla bu işlemi yapıyoruz)
*3 kez kaynatıp suzdüğümuz portakallara son bir kez yaklaşık 1 bardak kadar su ve yarım su bardağı şekeri ekleyip kabuk biraz saydamlaşana kadar kaynatalım
*Diğer taraftan da keki yapmaya başlayalım, yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıp geri kalan tüm kek malzemelerini ekleyip homojen bir karışım elde edelim
*Ben kelepçeli kalıp kullandım, kalıba yağlı kağıt serip kenar kısımlarını yağlayalım
*Kaynattığımız portakalları suyunu süzüp kalıbımızın altına dizelim
*Üzerine de kek hamurumuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırınımızda pişirelim
*İlk 20 dk fırını açmayın ki sönmesin ,(benim fırınım alt üst pişirme yaptığından ilk 15 dk alt ayarını açıp kalan 30 dk da da alt üst pişirme yapıyorum)
*Kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirip servis ediyoruz Daha ıslak olsun isterseniz portakalları kaynattığımız şerbeti de üzerine dökebilirsiniz
Afiyet olsun