Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Aşure Tarifi

Portakallı Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Portakallı Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg Aşurelik buğday
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
*Yarım kg Kuru kayısı
*2 5 su bardağı sarı kuru üzüm
*3 adet elma
*5 yemek kaşığı pirinç
*6 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı gül suyu
*2 su bardağı süt
*5 litre su

Üzeri için;


*Tarçın
*Nar taneleri
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Fındık
*Badem

Portakallı Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece öncesinden buğday, kuru fasulye ve nohutu ıslatıyoruz Buğdayı iyice yıkayıp, genişçe tencereye döküyoruz Başlangıç olarak üzerine 5 lt Su döküp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz Nohut ve kuru fasulyeyi de ayrı tencerelerde yarı kıvamda pişirip süzüyoruz Buğdayımız kaynamaya başladığında nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediyoruz Ara ara karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz Sonra istediğimiz büyüklükte doğradığımız kayısıları, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave ediyoruz Pirinçleri küçük bir tencereye döküp, üzerini geçinceye dek su ilave ediyoruz Yarı kıvamda pişirip, suyuyla beraber aşureye ilave ediyoruz Ara ara su çektikçe kıvama göre birer bardak sıcak su ilave ediyoruz ve dibinin tutmaması için ara ara karıştırıyoruz Kuru üzümlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15 dk Kadar dinlendiriyoruz Bu arada elmaların kabuklarını soyup, küçük küpler şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz Kuru üzümlerin suyunu süzüp tencereye ilave edip karıştırıyoruz 15 dk Daha kaynattıktan sonra gül suyunu ve sütünü ilave ediyoruz Biraz daha kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz Meyvelerin kendi içerdiği şeker miktarı da olduğu için bu ölçü yeterli geliyor İsteyenler tadına baktıktan sonra şeker miktarını arttırabilirler 5 dk Daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz Pişen aşureyi sıcakken kaselere paylaştırıyoruz Tarçın serpip, damak zevkinize göre istediğiniz gibi süslüyorsunuz Elimdeki malzemelerle birkaç sunum hazırladım
Portakalın kabuğunu beyaz kısmına inmeden rendelemeye dikkat ediyoruz yoksa aşureye acı bir tat katar
Afiyet şifa olsun inşallah
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt