iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane ayva
*1 bardak portakal suyu
*1 portakalın rendesi
*Kabuk tarçın
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Krem şanti
*Ceviz
Portakallı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ortadan ikiye kesilir ve tencereye dizilir Bir bardak şeker hem ayvaların ortasına hem de tencereye koyulur İçine portakal suyu ve rendesi, kabuk tarçın, vanilya koyulur Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3040 dakika kadar pişirilir Piştikten sonra ayvaların içine şanti sıkılır, ceviz serpilir ve servis yapılır
İlk defa ayva tatlısı yapıyordum Ben doğal kırmızı rengini çekirdekleri veriyor diye biliyorum ama çekirdekler de çürük çıktı Ne yapmam lazım diye düşünürken portakal kabuğu da renk verir diye düşündüm Ortaya böyle bir tatlı çıktı Doğaçlama oldu ama güzel oldu*Afiyet olsun
*3 tane ayva
*1 bardak portakal suyu
*1 portakalın rendesi
*Kabuk tarçın
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Krem şanti
*Ceviz
Portakallı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ortadan ikiye kesilir ve tencereye dizilir Bir bardak şeker hem ayvaların ortasına hem de tencereye koyulur İçine portakal suyu ve rendesi, kabuk tarçın, vanilya koyulur Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3040 dakika kadar pişirilir Piştikten sonra ayvaların içine şanti sıkılır, ceviz serpilir ve servis yapılır
İlk defa ayva tatlısı yapıyordum Ben doğal kırmızı rengini çekirdekleri veriyor diye biliyorum ama çekirdekler de çürük çıktı Ne yapmam lazım diye düşünürken portakal kabuğu da renk verir diye düşündüm Ortaya böyle bir tatlı çıktı Doğaçlama oldu ama güzel oldu*Afiyet olsun