iltasyazilim
FD Üye
Portakallı bisküvili irmik tatlısı tarifi malzemeler:
1 lt süt 10 çorba kaşığı irmik 1213 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya (isteğe bağlı) 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş) 1 çay bardağı blenderdan geçirilmiş fındık (isteğe bağlı) Al tabanı için:
1 paket kakaolu petibör bisküvi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin Üzeri için:
2,5 su bardağı portakal suyu 3 çorba kaşığı buğday nişastası 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet büyük portakal
Portakallı bisküvili irmik tatlısı tarifi hazırlanışı:
Bisküvileri elinizle toz haline getirin ve erimiş yağı, fındığı ekleyin Elinizle iyice karıştırın Önceden servis edeceğiniz kalıbın içerisine kelepçeli kalıbın yalnızca kelepçesini oturtun Kenarına yağlı kağıt serin Taban kısmına bastırarak bisküviyi yerleştirin ve buzdolabına kaldırın Süt, irmik ve şekeri ocağa alın devamlı karıştırarak pişirin Pişme işlemi gerçekleştikten sonra içine bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini koyun ocaktan alın Ara sıra karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın Dolaptan çıkardığınız bisküvinin kenarlarına ince ince dilimlediğiniz portakal dilimlerini yerleştirin ve bisküvi üzerine tatlıyı yayın O soğurken siz de üzeri için portakallı peltesini hazırlayın Portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin Koyulaşınca ocaktan alın ve irmikli tatlı üzerine yayın Ilınınca buzdolabına kaldırın Servisten önce çıkarın, kelepçe ve kenarındaki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra servis edin
1 lt süt 10 çorba kaşığı irmik 1213 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya (isteğe bağlı) 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş) 1 çay bardağı blenderdan geçirilmiş fındık (isteğe bağlı) Al tabanı için:
1 paket kakaolu petibör bisküvi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin Üzeri için:
2,5 su bardağı portakal suyu 3 çorba kaşığı buğday nişastası 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet büyük portakal
Portakallı bisküvili irmik tatlısı tarifi hazırlanışı:
Bisküvileri elinizle toz haline getirin ve erimiş yağı, fındığı ekleyin Elinizle iyice karıştırın Önceden servis edeceğiniz kalıbın içerisine kelepçeli kalıbın yalnızca kelepçesini oturtun Kenarına yağlı kağıt serin Taban kısmına bastırarak bisküviyi yerleştirin ve buzdolabına kaldırın Süt, irmik ve şekeri ocağa alın devamlı karıştırarak pişirin Pişme işlemi gerçekleştikten sonra içine bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini koyun ocaktan alın Ara sıra karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın Dolaptan çıkardığınız bisküvinin kenarlarına ince ince dilimlediğiniz portakal dilimlerini yerleştirin ve bisküvi üzerine tatlıyı yayın O soğurken siz de üzeri için portakallı peltesini hazırlayın Portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin Koyulaşınca ocaktan alın ve irmikli tatlı üzerine yayın Ilınınca buzdolabına kaldırın Servisten önce çıkarın, kelepçe ve kenarındaki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra servis edin