iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler 180 gr vanilyalı bisküvi (iyice ezilmiş, un haline getirilmiş) 90 gr tereyağı (eritilip, ılıtılmış olacak) Üzeri için: 340 gr tuzsuz krem peynir 185 gr toz şeker 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 adet yumurta 1 çay bardağı portakal suyu
Tarif • Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştıralım
• 30x20 cm ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayalım
• Önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim
• Öte yandan bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpalım, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim
• Yumurta ve portakal suyunu ekleyip, düşük devirde çırpmaya devam edelim
• Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayalım
• Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (ortasına kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) daha pişirelim
• Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirelim ve servise sunalım
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Tarif • Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştıralım
• 30x20 cm ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayalım
• Önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim
• Öte yandan bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpalım, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim
• Yumurta ve portakal suyunu ekleyip, düşük devirde çırpmaya devam edelim
• Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayalım
• Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (ortasına kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) daha pişirelim
• Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirelim ve servise sunalım
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız