iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*Tabanı için:
*1 adet burçak bisküvi 1 adet petibör bisküvi
*100 gr tereyağ
Labneli Kat için:
*400 gr labne peyniri (paketteki fazla suyunu süzün çünkü kekinizi sulandırır )
*1 su bardağı şeker
*3 yumurta
*1 kutu krema
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı un
Üst sos için:
*2 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı şeker (portakalın tatlıekşi durumuna göre değiştirebilirsiniz )
*1 yemek kaşığı silme nişasta
Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Tarife başlamadan 15 dk önce fırını 160 derecede alt üst fansız ısıtın
*Yaklaşık 4045 dakikada pişer
*Yanları sabit orta bölümün jöle gibi hafif sallanması gerekiyor
*Çok pişirirseniz kremanız sertleşir
*Bir borcama da su koyun fırının altına yerleştirin
*Cheesecake pişerken fırının içerisinde nemli bir ortam olacak bu sayede kek çatlamayacaktır
*Tabanın hazırlanışı: Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin
*Kelepçeli kağıdın etrafını folyo ile kaplayın (Bu sayede peynirli bölüm beyaz kalıcaktır )
*Tereyağını eritip ılıtın ve rondoladığınız bisküvilere ilave edin (ıslak kum gibi olacak )
*Hazırlamış olduğunuz bisküvi karışımını kelepçeli kalıba dökün ,bir bardak yada spatula yardımıyla kalıba yayarak üzerine bastırın
*Şimdi kalıbı buzdolabına koyun bisküvi ve yağ doğsun
*Bu sırada peynirli bölümü hazırlayın
*Yumurtaları tek tek ilave ederek şeker ile güzelce çırpın
*Daha sonra yavaş yavaş labneyi ekleyin
*Pürüzsüz bir kıvam olunca teker teker krema, un ve vanilyayı ekleyin
*Malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra dolapta beklettiğimiz bisküvi karışımının üzerine dökün
*Cheesecake piştikten sonra fırında 1 saat kapağı hafif açık bir şekilde soğumasını bekleyin (çatlamasını önlemek için)
*Dolapta en az 56 saat dinlendikten sonra üst sosunu dökün, servis yapın Afiyet olsun
*Tabanı için:
*1 adet burçak bisküvi 1 adet petibör bisküvi
*100 gr tereyağ
Labneli Kat için:
*400 gr labne peyniri (paketteki fazla suyunu süzün çünkü kekinizi sulandırır )
*1 su bardağı şeker
*3 yumurta
*1 kutu krema
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı un
Üst sos için:
*2 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı şeker (portakalın tatlıekşi durumuna göre değiştirebilirsiniz )
*1 yemek kaşığı silme nişasta
Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Tarife başlamadan 15 dk önce fırını 160 derecede alt üst fansız ısıtın
*Yaklaşık 4045 dakikada pişer
*Yanları sabit orta bölümün jöle gibi hafif sallanması gerekiyor
*Çok pişirirseniz kremanız sertleşir
*Bir borcama da su koyun fırının altına yerleştirin
*Cheesecake pişerken fırının içerisinde nemli bir ortam olacak bu sayede kek çatlamayacaktır
*Tabanın hazırlanışı: Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin
*Kelepçeli kağıdın etrafını folyo ile kaplayın (Bu sayede peynirli bölüm beyaz kalıcaktır )
*Tereyağını eritip ılıtın ve rondoladığınız bisküvilere ilave edin (ıslak kum gibi olacak )
*Hazırlamış olduğunuz bisküvi karışımını kelepçeli kalıba dökün ,bir bardak yada spatula yardımıyla kalıba yayarak üzerine bastırın
*Şimdi kalıbı buzdolabına koyun bisküvi ve yağ doğsun
*Bu sırada peynirli bölümü hazırlayın
*Yumurtaları tek tek ilave ederek şeker ile güzelce çırpın
*Daha sonra yavaş yavaş labneyi ekleyin
*Pürüzsüz bir kıvam olunca teker teker krema, un ve vanilyayı ekleyin
*Malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra dolapta beklettiğimiz bisküvi karışımının üzerine dökün
*Cheesecake piştikten sonra fırında 1 saat kapağı hafif açık bir şekilde soğumasını bekleyin (çatlamasını önlemek için)
*Dolapta en az 56 saat dinlendikten sonra üst sosunu dökün, servis yapın Afiyet olsun