iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye için:
*200 ml süt kreması
*200 gr bitter çikolata
*2 büyük çay bardağı un
Sosu için:
*1 büyük çay bardağı portakal suyu
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için:
*Çiğ badem
*Beyaz çikolata sosu
Portakallı Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Selam sevgili dostlar,
Siz de benim gibi çikolata ve portakal sevenlerdenseniz bu tarifi çok seveceksiniz Hem pratik hem de çok şık
1
*Öncelikle kremayı bir kapta ısıtalım, içine çikolataları atıp altını kapatalım, eriyene kadar karıştıralım, yoğurma kabına alalım, sıcaklığı geçtikten sonra unu ekleyelim
*Çatalla ya da çırpıcıyla karıştıralım, koyu kek kıvamında olacak
*Üzerini kapatıp 45 dk kadar buzdolabında dinlendirelim
*Sonra elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıllaştıralım, ortasına küçük delikler açalım
*Ben sebze sonucunun ucunu hafif bastırarak yaptım, siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
*170 derecede 1215 dk pişirelim
*Sosu için; portakal suyu, şekeri, nişastayı karıştırıp pişirelim
*Sos ve kurabiyeler soğuduktan sonra, kurabiyeleri sosa bulayıp servis tabağına dizelim, ortalarını sosla dolduralım, en son badem ve portakal kabuğu ile süsleyelim
Afiyet ve muhabbetle kalın
*200 ml süt kreması
*200 gr bitter çikolata
*2 büyük çay bardağı un
Sosu için:
*1 büyük çay bardağı portakal suyu
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için:
*Çiğ badem
*Beyaz çikolata sosu
Portakallı Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Selam sevgili dostlar,
Siz de benim gibi çikolata ve portakal sevenlerdenseniz bu tarifi çok seveceksiniz Hem pratik hem de çok şık
1
*Öncelikle kremayı bir kapta ısıtalım, içine çikolataları atıp altını kapatalım, eriyene kadar karıştıralım, yoğurma kabına alalım, sıcaklığı geçtikten sonra unu ekleyelim
*Çatalla ya da çırpıcıyla karıştıralım, koyu kek kıvamında olacak
*Üzerini kapatıp 45 dk kadar buzdolabında dinlendirelim
*Sonra elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıllaştıralım, ortasına küçük delikler açalım
*Ben sebze sonucunun ucunu hafif bastırarak yaptım, siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
*170 derecede 1215 dk pişirelim
*Sosu için; portakal suyu, şekeri, nişastayı karıştırıp pişirelim
*Sos ve kurabiyeler soğuduktan sonra, kurabiyeleri sosa bulayıp servis tabağına dizelim, ortalarını sosla dolduralım, en son badem ve portakal kabuğu ile süsleyelim
Afiyet ve muhabbetle kalın