iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt 4 su bardağı un 1 paket instant maya 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 1 tutam tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Yarım su bardağı portakal şekerlemesi Yarım su bardağı kırmızı yaban mersini Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı portakal suyu 1 su bardağı pudra şeker
Yapılışı:
Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın Süt yağ şeker tuz tarçın ekleyip yoğurun Gerekirse un veya süt ilavesi yapın üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
Hamura rendelenmiş portakal kabuğu portakal şekerlemesi ve yaban mersini ekleyip yoğurun Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizin üzerini örterek 40 dakika dinlendirin üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Pudra şekerine portakal suyunu ekleyip karıştırın Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çöreklerin üzerine çarpı şeklinde sıkın 30 dakika dinlendirip servis yapın
1 su bardağı ılık süt 4 su bardağı un 1 paket instant maya 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 1 tutam tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Yarım su bardağı portakal şekerlemesi Yarım su bardağı kırmızı yaban mersini Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı portakal suyu 1 su bardağı pudra şeker
Yapılışı:
Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın Süt yağ şeker tuz tarçın ekleyip yoğurun Gerekirse un veya süt ilavesi yapın üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
Hamura rendelenmiş portakal kabuğu portakal şekerlemesi ve yaban mersini ekleyip yoğurun Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizin üzerini örterek 40 dakika dinlendirin üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Pudra şekerine portakal suyunu ekleyip karıştırın Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çöreklerin üzerine çarpı şeklinde sıkın 30 dakika dinlendirip servis yapın