iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*9 dilim tuzsuz etimek
Etimekleri ıslamak için:
*3 adet portakalın suyu
*1 çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı bal
Muhallebisi için:
*Yarım kilo süt
*2 yemek kaşığı dolusu un
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için)
Süslemek için:
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi ve portakalın dilimleri
*2 adet muz (soyulup halka kesilecek ve 1 adet portakalın suyunda bekletilecek )
Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Etimek dilimleri tepsiye koyalım portakal suyu balı ılık suyu iyice çırpalım
*Etimekleri bu suyla güzelce ıslayalım diğer tarafta muhallebisi için olan bir kapta önce çırpıcı ile çırpalım
*Sonra süzgüden geçirip tencereye koyalım vanilya hariç koyu kıvam alana kadar pişirelim
*En son vanilyayı ekleyip karıştıralım
*Ocağın altını kapatalım mikser kabına alalım beş dk soğuduktan sonra etimeklerin üzerine gezdirerek dökelim
*İyice soğuması için buzdolabına koyalım
*1 saat soğuduktan sonra çırptığımız krem şanti ile üzerine süsleyelim portakal rendesini ve dilimleri, muzu üzerine koyalım
*Buzdolabında 12 saat bekletelim dilimleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
Not: Muzları portakal suyunda bekletmenin sebebi renginin kararmaması için
*9 dilim tuzsuz etimek
Etimekleri ıslamak için:
*3 adet portakalın suyu
*1 çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı bal
Muhallebisi için:
*Yarım kilo süt
*2 yemek kaşığı dolusu un
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için)
Süslemek için:
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi ve portakalın dilimleri
*2 adet muz (soyulup halka kesilecek ve 1 adet portakalın suyunda bekletilecek )
Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Etimek dilimleri tepsiye koyalım portakal suyu balı ılık suyu iyice çırpalım
*Etimekleri bu suyla güzelce ıslayalım diğer tarafta muhallebisi için olan bir kapta önce çırpıcı ile çırpalım
*Sonra süzgüden geçirip tencereye koyalım vanilya hariç koyu kıvam alana kadar pişirelim
*En son vanilyayı ekleyip karıştıralım
*Ocağın altını kapatalım mikser kabına alalım beş dk soğuduktan sonra etimeklerin üzerine gezdirerek dökelim
*İyice soğuması için buzdolabına koyalım
*1 saat soğuduktan sonra çırptığımız krem şanti ile üzerine süsleyelim portakal rendesini ve dilimleri, muzu üzerine koyalım
*Buzdolabında 12 saat bekletelim dilimleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
Not: Muzları portakal suyunda bekletmenin sebebi renginin kararmaması için