iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Ev Yapımı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı taze sıkılmış portakalın suyu
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*3 adet nohut kadar limon tuzu
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi
*1 çay kaşığı toz zencefil ve toz zerdeçal
Üzeri için ;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Portakallı Ev Yapımı Lokum Tarifi Yapılışı Tencereye 3 su bardağı suyu toz şekeri koyup kaynamaya bırakın kaynayınca içine limon tuzunu atın karıştırın biraz daha kaynatın şurup halini alsın diğer tarafta kalan bir bardak suyu nişastayı portakalın suyunu iyice eritin portakalın rendesini de su ile karıştırıp sıkın suyunu karışıma ekleyin içine toz zerdeçalı ve zencefili de katıp karıştırın bu nişastalı karışımı kısık ateşte olan şurubumuza azar azar ekleyerek karıştırarak katın koyu bir kıvama gelene kadar pişirin yağlı kağıt serili borcama gezdirerek dökün eşit bir şekilde 34 saat buzdolabında bekletin sonra dilimleyerek kesin Hindistan cevizine bulayın servis tabağına alın afiyet olsun
*1 su bardağı taze sıkılmış portakalın suyu
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*3 adet nohut kadar limon tuzu
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi
*1 çay kaşığı toz zencefil ve toz zerdeçal
Üzeri için ;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Portakallı Ev Yapımı Lokum Tarifi Yapılışı Tencereye 3 su bardağı suyu toz şekeri koyup kaynamaya bırakın kaynayınca içine limon tuzunu atın karıştırın biraz daha kaynatın şurup halini alsın diğer tarafta kalan bir bardak suyu nişastayı portakalın suyunu iyice eritin portakalın rendesini de su ile karıştırıp sıkın suyunu karışıma ekleyin içine toz zerdeçalı ve zencefili de katıp karıştırın bu nişastalı karışımı kısık ateşte olan şurubumuza azar azar ekleyerek karıştırarak katın koyu bir kıvama gelene kadar pişirin yağlı kağıt serili borcama gezdirerek dökün eşit bir şekilde 34 saat buzdolabında bekletin sonra dilimleyerek kesin Hindistan cevizine bulayın servis tabağına alın afiyet olsun