iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Hibisküs Şerbeti (Senegal Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı hibisküs
*1 portakal
*2 su bardağı şeker
*35 tane karanfil
*5 litre su
Portakallı Hibisküs Şerbeti (Senegal Mutfağından) Tarifi Yapılışı Hibisküs bizde genellikle zayıflama ödem attırıcı gibi özelliklerinden dolayı içilir ama Afrika da özellikle senegal de çok tüketilen bir içecektir ve tadı da harika ramazanda serinlemek için iyi bir tercih gelelim tarife Öncelikle su bir tencereye alınır ve altı yakılır kaynamaya yakın hibisküs ve şeker (Şekeri damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)eklenir ve kaynayınca 34 dakika kaynatılır Sonra kapatılır ve portakal kabuğu rendelenir ve karanfiller de eklenir ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra süzülür ve içine portakal sıkılır dolapta soğutulur ve soğuk içilir Afiyet olsunnnn
*1, 5 su bardağı hibisküs
*1 portakal
*2 su bardağı şeker
*35 tane karanfil
*5 litre su
Portakallı Hibisküs Şerbeti (Senegal Mutfağından) Tarifi Yapılışı Hibisküs bizde genellikle zayıflama ödem attırıcı gibi özelliklerinden dolayı içilir ama Afrika da özellikle senegal de çok tüketilen bir içecektir ve tadı da harika ramazanda serinlemek için iyi bir tercih gelelim tarife Öncelikle su bir tencereye alınır ve altı yakılır kaynamaya yakın hibisküs ve şeker (Şekeri damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)eklenir ve kaynayınca 34 dakika kaynatılır Sonra kapatılır ve portakal kabuğu rendelenir ve karanfiller de eklenir ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra süzülür ve içine portakal sıkılır dolapta soğutulur ve soğuk içilir Afiyet olsunnnn