iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*125 gr tereyağı(yada yarım bardak sıvı yağ)
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi(olmasa da olur)
Hamuru bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
*1 portakal suyu
*23 damla limon
Portakallı Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamlar;
Hamurunu çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız şerbetli bir tarif vereceğim sizlere ilk olarak şerbetini hazırlayalım
Bir kaba şekeri ve sıcak suyu alalım birkaç damlada limon damlatalım (şekerlenmemesi için) şeker eridiğinde portakal suyumuzu sıkalım ve şerbetimiz kaynamadan çok kolay bir şekilde hazır?
Başka bir kaba sırayla yumurta, eritip biraz soğutduğumuz tereyağı (eğer yoksa sıvı yağ)yoğurdu, irmiği, unu ve son olarak da kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu rendeleyip koyalım
Bir spatula yardımıyla hamurumuzu karıştıralım zaten çok kolay karışıyor daha sonra birazda elle yoğurabilirsiniz eğer şekil veremeyecek derecede cıvık olduysa hamurumuz 2 kaşık kadar daha un ilave edebiliriz
Hazırladığımı hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlak şeklini verip bir tabağa koyduğumuz yarım bardak irmiğe her tarafını bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim
160 derece önceden ısıtdığımız fırında 20 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
Sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim ve süslemek istersek hindistan ceviziyle antep fıstığıyla vs süsleyebiliriz
Tatlı ertesi gün daha lezzetli oluyor yada birkaç saat bekleyin bence ?afiyet olsun
Not:bu tarifle 22 adet tatlı elde ettim malzemeleri 2 katına çıkararak da yaptığım oldu ve sorun olmadı eğer sizde daha fazla yapmanız gerekiyorsa rahatlıkla sadece malzemeleri 2 katı çıkararak tek seferde yapabilirsiniz???
Hoşçakalın?
*1 yumurta
*125 gr tereyağı(yada yarım bardak sıvı yağ)
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi(olmasa da olur)
Hamuru bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
*1 portakal suyu
*23 damla limon
Portakallı Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamlar;
Hamurunu çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız şerbetli bir tarif vereceğim sizlere ilk olarak şerbetini hazırlayalım
Bir kaba şekeri ve sıcak suyu alalım birkaç damlada limon damlatalım (şekerlenmemesi için) şeker eridiğinde portakal suyumuzu sıkalım ve şerbetimiz kaynamadan çok kolay bir şekilde hazır?
Başka bir kaba sırayla yumurta, eritip biraz soğutduğumuz tereyağı (eğer yoksa sıvı yağ)yoğurdu, irmiği, unu ve son olarak da kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu rendeleyip koyalım
Bir spatula yardımıyla hamurumuzu karıştıralım zaten çok kolay karışıyor daha sonra birazda elle yoğurabilirsiniz eğer şekil veremeyecek derecede cıvık olduysa hamurumuz 2 kaşık kadar daha un ilave edebiliriz
Hazırladığımı hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlak şeklini verip bir tabağa koyduğumuz yarım bardak irmiğe her tarafını bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim
160 derece önceden ısıtdığımız fırında 20 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
Sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim ve süslemek istersek hindistan ceviziyle antep fıstığıyla vs süsleyebiliriz
Tatlı ertesi gün daha lezzetli oluyor yada birkaç saat bekleyin bence ?afiyet olsun
Not:bu tarifle 22 adet tatlı elde ettim malzemeleri 2 katına çıkararak da yaptığım oldu ve sorun olmadı eğer sizde daha fazla yapmanız gerekiyorsa rahatlıkla sadece malzemeleri 2 katı çıkararak tek seferde yapabilirsiniz???
Hoşçakalın?