Kış mevsiminin olmazsa olmazlarından portakalın enfes lezzeti ile buluşan irmik helvası tarifi ile karşındayız. Peki portakallı irmik helvası nasıl yapılır? İşte portakallı irmik tatlısı tarifi...
Portakallı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet portakalın kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
İlk olarak bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine irmiği ekleyip iyice kavurun.
İyice kavurduğunuz irmiğin kokusu çıkmaya başladığında portakal rendesini ilave edip birkaç dakika kadar daha kavurun.
Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyip karıştırın.
2 su bardağı sıcak suda erittiğiniz 2 su bardağı şekeri de helva karışımınıza ekleyip tekrar karıştırın.
Helvanızın kıvamı gelmeye başladığında ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.