Portakallı irmik tatlısı portakallı irmik tatlısı portakalli irmik tatlisi portakallı sütlü tatlısı portakalı sütlü MALZEMELER 6 karakter 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 su bardağından pozitif irmik 1 çorba kaşığı kuş üzümü Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 adet yumurta 2 adet portakal 100 gr bitter çikolata HAZIRLANIŞI Sütü kaynatalım Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirelim Ateşten alalım İçine kuş üzümlerini ve bademleri atalım Yumutaları da ekleyip adamakıllı çırpalım Muhallebi kaselerini suyla çalkalayalım Tatlıyı kaselere dolduralım önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakalım Portakalları dilimleyelim Servis tabaklarına dizelim Üzerlerine tatlı kaselerini zıt çevirerek çıkaralım Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim Tatlıların üstünde gezdirerek servis yapalım Sıhhat olsun id