iltasyazilim
FD Üye
Portakallı İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 portakalın rendesi
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Alabildiği kadar un (1 su bardağı civarı yeterli oluyor)
İçine;
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı Ceviz ya da fındık (Ben ikisini birden kullandım)
Üzerine;
*Portakal rendesi, yeşil fıstık ya da hindistan cevizi
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 portakalın sıkılmış suyu
Portakallı İrmik Topları Tarifi Yapılışı
1
*Un hariç bütün malzemeler karıştırma kabına alınıp güzelce karıştırılır
*Homojen bir karışım elde edildikten sonra kaşık kaşık un dökülür
*Unu az az koyuyoruz çünkü çok az una ihtiyacımız var ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurulur
*Hamur hazır olunca dinlenmeye bırakılır
*Bu sırada içini hazırlamaya geçilir ceviz ya da fındıklar ufalanır
*Çok ufaltmamaya özen gösterelim
*Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır avuç içinde açılarak yarım tatlı kaşığı iç koyulur hamur kapatılır, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir
*Tüm hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 180 derece fanlı fırında topların üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir
*Toplar pişerken şerbeti hazırlamaya geçiyoruz
*Şerbet kaynatılmıyor
*2 su bardağı soğuk su, 1 portakalın suyu ve 2 su bardağı şeker geniş bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır
*Fırından çıkan toplar ilk sıcağını attıktan sonra toplar şerbete atılır
*İki tarafı da şerbete batırıldıktan sonra servis tabağına alınır
*Kalan şerbet topların üzerine dökülür
*Tatlı şerbeti çekince üstü süslenerek servis edilir
*
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 portakalın rendesi
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Alabildiği kadar un (1 su bardağı civarı yeterli oluyor)
İçine;
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı Ceviz ya da fındık (Ben ikisini birden kullandım)
Üzerine;
*Portakal rendesi, yeşil fıstık ya da hindistan cevizi
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 portakalın sıkılmış suyu
Portakallı İrmik Topları Tarifi Yapılışı
1
*Un hariç bütün malzemeler karıştırma kabına alınıp güzelce karıştırılır
*Homojen bir karışım elde edildikten sonra kaşık kaşık un dökülür
*Unu az az koyuyoruz çünkü çok az una ihtiyacımız var ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurulur
*Hamur hazır olunca dinlenmeye bırakılır
*Bu sırada içini hazırlamaya geçilir ceviz ya da fındıklar ufalanır
*Çok ufaltmamaya özen gösterelim
*Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır avuç içinde açılarak yarım tatlı kaşığı iç koyulur hamur kapatılır, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir
*Tüm hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 180 derece fanlı fırında topların üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir
*Toplar pişerken şerbeti hazırlamaya geçiyoruz
*Şerbet kaynatılmıyor
*2 su bardağı soğuk su, 1 portakalın suyu ve 2 su bardağı şeker geniş bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır
*Fırından çıkan toplar ilk sıcağını attıktan sonra toplar şerbete atılır
*İki tarafı da şerbete batırıldıktan sonra servis tabağına alınır
*Kalan şerbet topların üzerine dökülür
*Tatlı şerbeti çekince üstü süslenerek servis edilir
*