iltasyazilim
FD Üye
Portakallı İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için:
*2 paket burçak tahıllı bisküvi(daire olanlar)
*2 yemek kaşığı küçük parçacıklar halinde ceviz
*1 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı kaynamış su
Ortası için:
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
*50 gram margarin
*1 paket vanilya
Üst pelte için:
*5 çay bardağı portakal suyu(3 büyük portakaldan çıktı)
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
Portakallı İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı Kelepçeli kalıba yağlı kağıt kesip kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz Bisküvileri elimizde toz haline getiriyoruz Tereyağı ve kaynamış suyu ekleyip tok bir hamur elde etmeye çalışıyoruz ceviz ekliyoruz Elimize alıp iyice topluyoruz Yağlı kağıdın üstüne koyup iyice bastırıyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz Sonra dışarı çıkarıp soğumasını bekliyoruz
Sütü irmiği ve şekeri karıştırıp sonra ocağa alıyoruz Ocakta kıvamı koyulaşana dek karıştıyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz
Yağlı kağıdı yavaşça çıkarıp bisküvi tabanını tekrar kelepçeli kalıba koyuyoruz Üstüne pişen irmik muhallebisini döküp kenara alıyoruz
Portakal peltesi için portakal suyunu şekeri ve nişastayı bir tavada kıvam baya koyulaşana kadar karıştırıyoruz İrmik muhallebisinin üstüne döküp kaşıkla eşit bir şekilde yayıyoruz
Dolaba atıp en az 4 saat bekletip sonra servis ediyoruz Afiyet olsun!
*2 paket burçak tahıllı bisküvi(daire olanlar)
*2 yemek kaşığı küçük parçacıklar halinde ceviz
*1 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı kaynamış su
Ortası için:
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
*50 gram margarin
*1 paket vanilya
Üst pelte için:
*5 çay bardağı portakal suyu(3 büyük portakaldan çıktı)
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
Portakallı İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı Kelepçeli kalıba yağlı kağıt kesip kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz Bisküvileri elimizde toz haline getiriyoruz Tereyağı ve kaynamış suyu ekleyip tok bir hamur elde etmeye çalışıyoruz ceviz ekliyoruz Elimize alıp iyice topluyoruz Yağlı kağıdın üstüne koyup iyice bastırıyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz Sonra dışarı çıkarıp soğumasını bekliyoruz
Sütü irmiği ve şekeri karıştırıp sonra ocağa alıyoruz Ocakta kıvamı koyulaşana dek karıştıyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz
Yağlı kağıdı yavaşça çıkarıp bisküvi tabanını tekrar kelepçeli kalıba koyuyoruz Üstüne pişen irmik muhallebisini döküp kenara alıyoruz
Portakal peltesi için portakal suyunu şekeri ve nişastayı bir tavada kıvam baya koyulaşana kadar karıştırıyoruz İrmik muhallebisinin üstüne döküp kaşıkla eşit bir şekilde yayıyoruz
Dolaba atıp en az 4 saat bekletip sonra servis ediyoruz Afiyet olsun!