iltasyazilim
FD Üye
Portakallı İrmikli Tatlı Şerbetli (Şip Şak) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağından biraz fazla un
*1 adet portakal kabuğu
*1 adet vanilya
*1 adet kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakallı İrmikli Tatlı Şerbetli (Şip Şak) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu demeliyim yaptım ve yedim hiç beklemeye gerek yok ani misafir geldi mi yada gelecek mi hemen aklınıza gelen bir tatlı olacak o kadar yani hem lezzetli hem çok ama çok pratik yeter ki malzeme olsun 170 derece de pişecek 25 dk da tamam oluyor Şimdi gelelim tarifimize önce şekerimizi suyumuzu bir tencereye alalım Sadece karıştırarak şekerimizi bir 5 dk kaynama noktasına gelmeden ocakta eritelim ve hemen balkon cam önüne koyalım ki soğusun Gelelim hamurumuza irmikle un hariç bütün malzemeleri ekleyelim Güzelce karıştıralım Sonra irmik ekleyelim Biraz daha karıştıralım ve önce bir bardak unumuzu ekleyelim, yoğuralım Daha sonra yavaş yavaş geri kalan unu yedirelim Zaten yumuşacık ele yapışmayan ama kurabiye hamuru gibi değil daha cıvık oluyor Yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki tatlılarımızı irmiğe bulayıp yerleştiriyoruz Altı üstü pembeleşince tamamdır Borcamımıza alıp şerbeti üstüne döküyoruz 5 dk sonra servise hazır Bu kadar anlatmak uzun ama inanın çok basit Üstüne de hindistan cevizi tavsiye ederim Çok yakışıyor afiyet olsun
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağından biraz fazla un
*1 adet portakal kabuğu
*1 adet vanilya
*1 adet kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Portakallı İrmikli Tatlı Şerbetli (Şip Şak) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu demeliyim yaptım ve yedim hiç beklemeye gerek yok ani misafir geldi mi yada gelecek mi hemen aklınıza gelen bir tatlı olacak o kadar yani hem lezzetli hem çok ama çok pratik yeter ki malzeme olsun 170 derece de pişecek 25 dk da tamam oluyor Şimdi gelelim tarifimize önce şekerimizi suyumuzu bir tencereye alalım Sadece karıştırarak şekerimizi bir 5 dk kaynama noktasına gelmeden ocakta eritelim ve hemen balkon cam önüne koyalım ki soğusun Gelelim hamurumuza irmikle un hariç bütün malzemeleri ekleyelim Güzelce karıştıralım Sonra irmik ekleyelim Biraz daha karıştıralım ve önce bir bardak unumuzu ekleyelim, yoğuralım Daha sonra yavaş yavaş geri kalan unu yedirelim Zaten yumuşacık ele yapışmayan ama kurabiye hamuru gibi değil daha cıvık oluyor Yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki tatlılarımızı irmiğe bulayıp yerleştiriyoruz Altı üstü pembeleşince tamamdır Borcamımıza alıp şerbeti üstüne döküyoruz 5 dk sonra servise hazır Bu kadar anlatmak uzun ama inanın çok basit Üstüne de hindistan cevizi tavsiye ederim Çok yakışıyor afiyet olsun