iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Karamel Sos Tarifi İçin Malzemeler
*200 ml sıvı krema ( schlagsahne)
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
*Bir tutam tuz
*1 yemek kaşığı margarin
Portakallı Karamel Sos Tarifi Yapılışı MERHABALAR HERKESE
Artık herkes karamel sos hazırlamasını biliyor ama istedimki artık o klasik karamel sosu tatlandıralım Portakalın karamele müthiş tat verdiğini göreceksiniz Dilerseniz vanilyalı, tarçınlı, çikolatalı, dilediğiniz karameli bu şekilde tatlandırabilirsiniz Buyrun tarifime
Öncelikle kremanızı bir kâseye boşaltın
Portakal kabuğu rendesini koyarak karıştırın 5 dk bekletin
Tavaya şekeri alın ve renginin yavaş yavaş kararmasını bekleyin
Karamel rengi alan şekerinize margarini ve tuzu ekleyip hızlı olarak karıştırın
Daha sonra kremanızı ekleyin ve sürekli karıştırın
Bu aşamada köpürüyor DİKKAT
kısık ateşte yaklaşık 34 dk pişirin ve sürekli karıştırın
Sıcak olarak cam kavanoza koyup sıkıca kapatın
Ilıyana kadar bekletip buzdolabına alın
Bekledikçe kıvam alacaktır
NOT: portakalın aromasını az almak isterseniz 1 yemek kaşığı koyabilirsiniz
Kullandığınız kremanın oda ısısında olmasına dikkat edin aksi halde şeker ile buluşunca çok katılaşacak ve eritmek için çok yorulacaksınız BİLGİNİZE
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
*200 ml sıvı krema ( schlagsahne)
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
*Bir tutam tuz
*1 yemek kaşığı margarin
Portakallı Karamel Sos Tarifi Yapılışı MERHABALAR HERKESE
Artık herkes karamel sos hazırlamasını biliyor ama istedimki artık o klasik karamel sosu tatlandıralım Portakalın karamele müthiş tat verdiğini göreceksiniz Dilerseniz vanilyalı, tarçınlı, çikolatalı, dilediğiniz karameli bu şekilde tatlandırabilirsiniz Buyrun tarifime
Öncelikle kremanızı bir kâseye boşaltın
Portakal kabuğu rendesini koyarak karıştırın 5 dk bekletin
Tavaya şekeri alın ve renginin yavaş yavaş kararmasını bekleyin
Karamel rengi alan şekerinize margarini ve tuzu ekleyip hızlı olarak karıştırın
Daha sonra kremanızı ekleyin ve sürekli karıştırın
Bu aşamada köpürüyor DİKKAT
kısık ateşte yaklaşık 34 dk pişirin ve sürekli karıştırın
Sıcak olarak cam kavanoza koyup sıkıca kapatın
Ilıyana kadar bekletip buzdolabına alın
Bekledikçe kıvam alacaktır
NOT: portakalın aromasını az almak isterseniz 1 yemek kaşığı koyabilirsiniz
Kullandığınız kremanın oda ısısında olmasına dikkat edin aksi halde şeker ile buluşunca çok katılaşacak ve eritmek için çok yorulacaksınız BİLGİNİZE
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN