iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kış Güneşi Tarifi İçin Malzemeler Portakallı katı için;
*1, 5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*1 su bardağı su
*1 portakal kabuğu rendesi
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Muhallebisi için ;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*2, 5 yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*1 vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Portakallı Kış Güneşi Tarifi Yapılışı Çok hafif ve pratik bir kış tatlısı
Öncelikle portakallı kısım için küçük bir tencereye tüm malzeme alınır ve kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra 12 dakika daha pişirilir Soğumaya bırakılır
Muhallebili kısım için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzeme tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılır, kaynadıktan bir iki dakika sonra ocaktan alınır ve vanilya ile tereyağı eklenip çırpılır Soğumaya bırakılır İkisi de soğuyunca istenen küçük kaplara kapların dibi ıslatılarak isteğe göre önce portakallı kısım sonrada muhallebisi dökülür 34 saat dolapta dinlendikten sonra ters çevrilir Afiyetle yenir
*1, 5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*1 su bardağı su
*1 portakal kabuğu rendesi
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Muhallebisi için ;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*2, 5 yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*1 vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Portakallı Kış Güneşi Tarifi Yapılışı Çok hafif ve pratik bir kış tatlısı
Öncelikle portakallı kısım için küçük bir tencereye tüm malzeme alınır ve kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra 12 dakika daha pişirilir Soğumaya bırakılır
Muhallebili kısım için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzeme tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılır, kaynadıktan bir iki dakika sonra ocaktan alınır ve vanilya ile tereyağı eklenip çırpılır Soğumaya bırakılır İkisi de soğuyunca istenen küçük kaplara kapların dibi ıslatılarak isteğe göre önce portakallı kısım sonrada muhallebisi dökülür 34 saat dolapta dinlendikten sonra ters çevrilir Afiyetle yenir