iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kurabiye (Mis Mis Bisküvi Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 portakal
*2 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 yemek kaşığı purtakal suyu
*1 fincan çikolata kırığı
Portakallı Kurabiye (Mis Mis Bisküvi Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle margarin ve yumurtayı karıştırıyoruz
Ardından pudra şekeri ekliyoruz
Un kabartma tozunu da eleyerek ekleyip yoğuruyoruz ve soğuk ortamda ya da buzdolabında 20 dk bekletiyoruz( kolay şekil verebilmek ve fırında dağılmasını önlemek için)
Bekleme süresi geçtikten sonra portakal suyu rendesi ve çikolatayı da ekleyip şekil veriyoruz
Ben ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlak şekil verdim
bazılarına da çatalla bastırdım
180 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz ( Kontrollü pişirin fırına göre değişebilir tepsiye de oldukça aralıklı dizin baya büyüyor çünkü)Mis kokulu kurabiyelerimiz hazır
*125 gr margarin
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 portakal
*2 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 yemek kaşığı purtakal suyu
*1 fincan çikolata kırığı
Portakallı Kurabiye (Mis Mis Bisküvi Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle margarin ve yumurtayı karıştırıyoruz
Ardından pudra şekeri ekliyoruz
Un kabartma tozunu da eleyerek ekleyip yoğuruyoruz ve soğuk ortamda ya da buzdolabında 20 dk bekletiyoruz( kolay şekil verebilmek ve fırında dağılmasını önlemek için)
Bekleme süresi geçtikten sonra portakal suyu rendesi ve çikolatayı da ekleyip şekil veriyoruz
Ben ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlak şekil verdim
bazılarına da çatalla bastırdım
180 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz ( Kontrollü pişirin fırına göre değişebilir tepsiye de oldukça aralıklı dizin baya büyüyor çünkü)Mis kokulu kurabiyelerimiz hazır