iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı portakal suyu
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 klasik su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Un, kabartma tozu ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırın (Portakal ve yumurtanın oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz )
*Karıştırdıktan sonra öncelikle 1 bardak unu karışıma dökün ve üzerine kabartma tozu ve vanilini döküp karıştırın
*Bütün malzemelerin homojen bir sekilde karıştığından emin olduktan sonra kalan 1 bardak unu da döküp biraz yoğurun ve hamurumuzu elde ediyoruz
*Hamurumuz biraz cıvık olacak (bu puf noktası) ve elimize yapışan hamurları bir kaşık veya spatula yardımıyla alıp hamurunuza ekleyin
*Hamur kabınızın üzerine strec film sarıp buzdolabında 3045 dk civarında bekletin
*Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdımızı seriyoruz, bir kaseye de pudra şekerini döküyoruz ve buzdolabından hamuru çıkarıp hiç vakit kaybetmeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve pudra şekerine üst kısmını bolca batırıp tepsiye diziyoruz
*Bütün hamurlarımızı bu sekilde yapıp bitirince üstlerine biraz daha pudra şekeri döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
*2025 dk sonra misss gibi kokusu evi sarmış olan kurabiyelerimiz yemeye hazırdır Afiyet olsun
*2 yemek kaşığı portakal suyu
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 klasik su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Un, kabartma tozu ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırın (Portakal ve yumurtanın oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz )
*Karıştırdıktan sonra öncelikle 1 bardak unu karışıma dökün ve üzerine kabartma tozu ve vanilini döküp karıştırın
*Bütün malzemelerin homojen bir sekilde karıştığından emin olduktan sonra kalan 1 bardak unu da döküp biraz yoğurun ve hamurumuzu elde ediyoruz
*Hamurumuz biraz cıvık olacak (bu puf noktası) ve elimize yapışan hamurları bir kaşık veya spatula yardımıyla alıp hamurunuza ekleyin
*Hamur kabınızın üzerine strec film sarıp buzdolabında 3045 dk civarında bekletin
*Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdımızı seriyoruz, bir kaseye de pudra şekerini döküyoruz ve buzdolabından hamuru çıkarıp hiç vakit kaybetmeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve pudra şekerine üst kısmını bolca batırıp tepsiye diziyoruz
*Bütün hamurlarımızı bu sekilde yapıp bitirince üstlerine biraz daha pudra şekeri döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
*2025 dk sonra misss gibi kokusu evi sarmış olan kurabiyelerimiz yemeye hazırdır Afiyet olsun