iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*2 adet portakal kabuğu rendesi
*(Yada suyunu sıktığınız portakal kabuklarını blendedan geçirip isteğininize göre 34 yemek kaşığı koyabilirsiniz) Not:Ben öyle yaptım
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
*1 tane yumurta
*Toz şeker
Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına yağı şekeri koyup iyice karıştırın Portakal suyunu derin bir kaseye alın (köpüreceği için) içine bir çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın Şeker ve yağın üzerine dökün Portakal kabuğu rendesini de ekleyin Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin Bir yumurtayı iyice çırpın ve üzerine sürüp toz şeker serpin Önceden az ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kontrollü bir şekilde pişirin
AFİYET OLSUN ?
*250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*2 adet portakal kabuğu rendesi
*(Yada suyunu sıktığınız portakal kabuklarını blendedan geçirip isteğininize göre 34 yemek kaşığı koyabilirsiniz) Not:Ben öyle yaptım
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
*1 tane yumurta
*Toz şeker
Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına yağı şekeri koyup iyice karıştırın Portakal suyunu derin bir kaseye alın (köpüreceği için) içine bir çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın Şeker ve yağın üzerine dökün Portakal kabuğu rendesini de ekleyin Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin Bir yumurtayı iyice çırpın ve üzerine sürüp toz şeker serpin Önceden az ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kontrollü bir şekilde pişirin
AFİYET OLSUN ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.