iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kurabiyeler (Büyük Boy 60 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
*3 yumurta (oda sıcaklığında)
*3 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı portakal suyu
*2 su bardağo toz şeker
*1 çimdik tuz
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı (5 gram) karbonat (tepeleme değil)
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yeteri kadar un (Yaklaşık 8 su bardağı ya da daha fazla)
*Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için;
*Bir miktar toz şeker
Portakallı Kurabiyeler (Büyük Boy 60 Adet) Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta margarin, yumurta, yoğurt, portakal suyu, sirke, vanilya ve şeker karıştırılır
*Daha sonra portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır
*Azar azar un, karbonat ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Hamur ne çok katı ne de çok yumuşak olacak İsterseniz bu aşamada damla çikolata ilave edebilirsiniz
*Hamurdan mandalinadan büyük parçalar koparılıp yuvarlanır
*Şekere bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırın kapatılır
*5 dakika kadar fırının içinde tutulur Böylece içini çekmesi sağlanır
*Dışı sert, içi yumuşacık ve oldukça bereketli kurabiyeler servise hazırdır
*Kapalı bir kapta en az 2 hafta muhafaza edilebilir
*Bu tarifle orta büyüklükte 60 tane kurabiye elde ettim Siz isterseniz daha büyük yapabilirsiniz
*250 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
*3 yumurta (oda sıcaklığında)
*3 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı portakal suyu
*2 su bardağo toz şeker
*1 çimdik tuz
*1 portakal kabuğu rendesi
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı (5 gram) karbonat (tepeleme değil)
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yeteri kadar un (Yaklaşık 8 su bardağı ya da daha fazla)
*Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için;
*Bir miktar toz şeker
Portakallı Kurabiyeler (Büyük Boy 60 Adet) Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta margarin, yumurta, yoğurt, portakal suyu, sirke, vanilya ve şeker karıştırılır
*Daha sonra portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır
*Azar azar un, karbonat ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Hamur ne çok katı ne de çok yumuşak olacak İsterseniz bu aşamada damla çikolata ilave edebilirsiniz
*Hamurdan mandalinadan büyük parçalar koparılıp yuvarlanır
*Şekere bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırın kapatılır
*5 dakika kadar fırının içinde tutulur Böylece içini çekmesi sağlanır
*Dışı sert, içi yumuşacık ve oldukça bereketli kurabiyeler servise hazırdır
*Kapalı bir kapta en az 2 hafta muhafaza edilebilir
*Bu tarifle orta büyüklükte 60 tane kurabiye elde ettim Siz isterseniz daha büyük yapabilirsiniz