iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Limon Çiçeği Keki Nasıl Yapılır
Portakallı Limon Çiçeği Keki
Kış aylarında çokça bulunan portakalla yapabileceğiniz hafif bir tasvir:
Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Sos
1 su bardağı taze portakal
4 akarsu kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Ilk Kez yumurtaları ve toz şekeri, Mikserin yüksek devri ile 23 dakika şeker ayrıntılarıyla eriyinceye kadar çırpın Üzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki süt ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika daha çırpın Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 12 dakika daha karıştırın üstelik un ve kabartma tozunu diğer bir derin barbar koyup, elinizle ayrıntılarıyla karıştırın Bu unlu karışımı bir tel kevgir yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ek edin
Mikserin düşük devriyle çırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın
Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın
Sos malzemelrini de hazırladıktan sonradan Sosu kek dilimlerinin üzerine gezdirip, servise sunun *
Portakallı Limon Çiçeği Keki
Kış aylarında çokça bulunan portakalla yapabileceğiniz hafif bir tasvir:
Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Sos
1 su bardağı taze portakal
4 akarsu kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Ilk Kez yumurtaları ve toz şekeri, Mikserin yüksek devri ile 23 dakika şeker ayrıntılarıyla eriyinceye kadar çırpın Üzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki süt ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika daha çırpın Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 12 dakika daha karıştırın üstelik un ve kabartma tozunu diğer bir derin barbar koyup, elinizle ayrıntılarıyla karıştırın Bu unlu karışımı bir tel kevgir yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ek edin
Mikserin düşük devriyle çırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın
Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın
Sos malzemelrini de hazırladıktan sonradan Sosu kek dilimlerinin üzerine gezdirip, servise sunun *