iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Lokum (Hakiki Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Aroması için;
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım su bardağı nişasta
*1 5 çay kaşığı krem tar tar
Bulamak için;
*Hindistan cevizi
Portakallı Lokum (Hakiki Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle krem tartar üzerinde biraz durmak istiyorum Krem tartar pastacılıkta kullanılan kıvam arttırıcı bir üründür bir çok kullanım yeri vardır Lokumda da kıvamı arttırarak gerçek bi lokum kıvamında olmasını sağlıyor, ayrıca çabuk sulanmasını engelleyerek daha uzun sure kalmasını sağlıyor Aktar veya pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz Toz halinde satılıyor Şimdi geçelim tarifimize;
1
*Öncelikle şerbet malzemeleri bir tencereye alınıp çırpıcıyla iyice karıştırılarak kısık ateşte göz göz olana kadar kaynatılır ve altı kapatılır
*Şerbetin kıvamı biraz yoğun olacak
*Daha sonra ayrı bir tencereye 1 su bardağı sıktığımız portakal suyunu, yarım su bardağı nişastayı ve 1 5 çay kaşığı krem tartarı ekleyerek topaklanmaması için çırpıcıyla iyice karıştırıyoruz
*Karıştırdıktan sonra ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Bu aşamada sürekli karıştırmamız gerekiyor Kıvam git gide dahada yoğunlaşıyor en son çırpıcıdan düşmeyecek şekilde kalıyorsa altını kapatabilirsiniz
*Altını kapattığımız portakallı karışımın içerisine önceden kaynattığımız şerbeti azar azar ekleyerek çırpıcıyla karıştırıyoruz
*Sonra tekrar ocağı açıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 2025 dk pişiriyoruz
*En son uygun bi borcama pişirme kağıdı* serip üzerini hafif sıvı yağla yağladıktan sonra karışımı üzerine döküyoruz
*Yaklaşık 45 saat buzdolabında bekletiyoruz
*Daha sonra hindistan cevizi serpilmiş tezgaha çevirip her yerini hindistan cevizine buluyoruz
*Uzun şeritler halinde kesip küp küp doğruyoruz
*Ve lokumumuz servise hazır demektir?*Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Aroması için;
*1 su bardağı portakal suyu
*Yarım su bardağı nişasta
*1 5 çay kaşığı krem tar tar
Bulamak için;
*Hindistan cevizi
Portakallı Lokum (Hakiki Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı Öncelikle krem tartar üzerinde biraz durmak istiyorum Krem tartar pastacılıkta kullanılan kıvam arttırıcı bir üründür bir çok kullanım yeri vardır Lokumda da kıvamı arttırarak gerçek bi lokum kıvamında olmasını sağlıyor, ayrıca çabuk sulanmasını engelleyerek daha uzun sure kalmasını sağlıyor Aktar veya pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz Toz halinde satılıyor Şimdi geçelim tarifimize;
1
*Öncelikle şerbet malzemeleri bir tencereye alınıp çırpıcıyla iyice karıştırılarak kısık ateşte göz göz olana kadar kaynatılır ve altı kapatılır
*Şerbetin kıvamı biraz yoğun olacak
*Daha sonra ayrı bir tencereye 1 su bardağı sıktığımız portakal suyunu, yarım su bardağı nişastayı ve 1 5 çay kaşığı krem tartarı ekleyerek topaklanmaması için çırpıcıyla iyice karıştırıyoruz
*Karıştırdıktan sonra ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Bu aşamada sürekli karıştırmamız gerekiyor Kıvam git gide dahada yoğunlaşıyor en son çırpıcıdan düşmeyecek şekilde kalıyorsa altını kapatabilirsiniz
*Altını kapattığımız portakallı karışımın içerisine önceden kaynattığımız şerbeti azar azar ekleyerek çırpıcıyla karıştırıyoruz
*Sonra tekrar ocağı açıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 2025 dk pişiriyoruz
*En son uygun bi borcama pişirme kağıdı* serip üzerini hafif sıvı yağla yağladıktan sonra karışımı üzerine döküyoruz
*Yaklaşık 45 saat buzdolabında bekletiyoruz
*Daha sonra hindistan cevizi serpilmiş tezgaha çevirip her yerini hindistan cevizine buluyoruz
*Uzun şeritler halinde kesip küp küp doğruyoruz
*Ve lokumumuz servise hazır demektir?*Afiyet olsun