iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Lokum Tarifi İçin Malzemeler Portakal kısmı için ;
*2 su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*Portakal kabuğu rendesi
Sütlü kısmı için ;
*3 su bardağı süt
*5 kaşık şeker
*3 kaşık un
*2 kaşık pirinç unu
*1 paket vanilya
*1 kaşık margarin
*1 su bardağı hindistan cevizi
Portakallı Lokum Tarifi Yapılışı 3 su bardağı sütü tencereye koyalım Pirinç unu ve ununu da ilave ederek pişirelim Vanilyayı ve yağını da koyup mikserle çırpalım Dikdörtgen fırın tepsisinin altına hindistan cevizini dökelim Cevizin üzerine hazırladığımız muhallebiyi ince bir tabaka halinde yayalım Dinlendirmeye bırakalımŞimdide portakallı kısmını yapalım 2 su bardağı portakal suyu, 2 kaşık nişasta, şekerini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirelim O da muhallebi kıvamına gelince sütlü muhallebinin üzerine döküp her tarafına gelecek şekilde sürelim Biraz donduktan sonra uzunlamasına keselim Kestiğimiz uzun şeritleri rulo yapalım Dört parmakta bir sardığımız ruloyu keselim Tek olan parçayı tekrar ortadan ikiye bölelim Tabağa dizip servise hazır hale getirelim Deneyenlere afiyet olsun
*2 su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*Portakal kabuğu rendesi
Sütlü kısmı için ;
*3 su bardağı süt
*5 kaşık şeker
*3 kaşık un
*2 kaşık pirinç unu
*1 paket vanilya
*1 kaşık margarin
*1 su bardağı hindistan cevizi
Portakallı Lokum Tarifi Yapılışı 3 su bardağı sütü tencereye koyalım Pirinç unu ve ununu da ilave ederek pişirelim Vanilyayı ve yağını da koyup mikserle çırpalım Dikdörtgen fırın tepsisinin altına hindistan cevizini dökelim Cevizin üzerine hazırladığımız muhallebiyi ince bir tabaka halinde yayalım Dinlendirmeye bırakalımŞimdide portakallı kısmını yapalım 2 su bardağı portakal suyu, 2 kaşık nişasta, şekerini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirelim O da muhallebi kıvamına gelince sütlü muhallebinin üzerine döküp her tarafına gelecek şekilde sürelim Biraz donduktan sonra uzunlamasına keselim Kestiğimiz uzun şeritleri rulo yapalım Dört parmakta bir sardığımız ruloyu keselim Tek olan parçayı tekrar ortadan ikiye bölelim Tabağa dizip servise hazır hale getirelim Deneyenlere afiyet olsun