iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*3 + 1,5 su bardağı su
*3,5 su bardağı şeker
*1 parça limon tuzu
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı nişasta
*1 portakal kabuğu rendesi
*yarım su bardağı ceviz içi
*hindistan cevizi
Portakallı Lokum Tarifi Yapılışı Öncelikle 3 bardak su, 3 5 bardak şeker ve limon tuzu tencerede şerbet gibi kaynatılır şerbet kaynamaya başlayınca başka bir yerde hazırladığımız 1 5 bardak su, portakal suyu ve nişasta karışımı yavaşça şerbete eklenir ve çırpıcıyla*karıştırılır Daha sonra portakal kabuğu da eklenir ve sürekli karıştırılarak şeffaf pelte haline getirilir Pelte haline gelen lokumlar ocaktan alınır ve en son olarak dövülmüş ceviz eklenir Hazırlanan lokum ıslatılmış borcama dökülür ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır Bir kaç saat soğuyan lokumlar kare şekilde kesilip hindistan cevizine batirilir Ertesi gün servis edilirse daha güzel olacaktır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*3 + 1,5 su bardağı su
*3,5 su bardağı şeker
*1 parça limon tuzu
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı nişasta
*1 portakal kabuğu rendesi
*yarım su bardağı ceviz içi
*hindistan cevizi
Portakallı Lokum Tarifi Yapılışı Öncelikle 3 bardak su, 3 5 bardak şeker ve limon tuzu tencerede şerbet gibi kaynatılır şerbet kaynamaya başlayınca başka bir yerde hazırladığımız 1 5 bardak su, portakal suyu ve nişasta karışımı yavaşça şerbete eklenir ve çırpıcıyla*karıştırılır Daha sonra portakal kabuğu da eklenir ve sürekli karıştırılarak şeffaf pelte haline getirilir Pelte haline gelen lokumlar ocaktan alınır ve en son olarak dövülmüş ceviz eklenir Hazırlanan lokum ıslatılmış borcama dökülür ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır Bir kaç saat soğuyan lokumlar kare şekilde kesilip hindistan cevizine batirilir Ertesi gün servis edilirse daha güzel olacaktır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun