iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Nevzine Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*2 su bardağı un
*3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*3 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 su bardağı taze sıkılmış portakalın suyu
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Portakallı Nevzine Tarifi Yapılışı Derin bir kapta hamur malzemeleri güzelce yoğuralım Ele yapışmayan bir yumuşak hamur elde edelim Tereyağı ile yağladığımız unladığımız fırın kabına bastırarak yayalım Çatalla üzerine çizgiler çekelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2530 dk pişirelim Tencerede su ile şekeri kaynatalım Sonra portakal suyu ve pekmezi koyalım 5 dk daha pişirelim Soğumaya bırakalım Tatlı ılık şerbeti de ılık olarak buluşturalım 12 saat şerbeti çekmesini bekleyelim Dilimleyerek servis yapalım Afiyet olsun
Not :ben bu sefer nevzineyi portakal kabuğu rendeli ve sulu yaptım, güzel oldu Denemek isteyen arkadaşlara kolay gelsin Afiyet olsun Bu tatlı ölçüleri küçük boy bir kare borcama göredir Yapmak isteyenler artırabilir
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*2 su bardağı un
*3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*3 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 su bardağı taze sıkılmış portakalın suyu
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Portakallı Nevzine Tarifi Yapılışı Derin bir kapta hamur malzemeleri güzelce yoğuralım Ele yapışmayan bir yumuşak hamur elde edelim Tereyağı ile yağladığımız unladığımız fırın kabına bastırarak yayalım Çatalla üzerine çizgiler çekelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2530 dk pişirelim Tencerede su ile şekeri kaynatalım Sonra portakal suyu ve pekmezi koyalım 5 dk daha pişirelim Soğumaya bırakalım Tatlı ılık şerbeti de ılık olarak buluşturalım 12 saat şerbeti çekmesini bekleyelim Dilimleyerek servis yapalım Afiyet olsun
Not :ben bu sefer nevzineyi portakal kabuğu rendeli ve sulu yaptım, güzel oldu Denemek isteyen arkadaşlara kolay gelsin Afiyet olsun Bu tatlı ölçüleri küçük boy bir kare borcama göredir Yapmak isteyenler artırabilir