iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta 1 inin sarısı üzerine
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı
*Tereyağı bardağın 31 i kadar olsun
*Yarım su bardağı portakalı suyu
*Yarım su bardağı yoğurt
*12 damla limon suyu
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, toz şeker ve pudra şekerini mikserle bir güzel çırpın
*Tamamı toz şekerde olur portakal suyu yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın
*Portakal kabuğu rendesini ve 5 6 damla limon suyunu, kabartma tozu ,karbonatı da ekleyin
*Bu aşamadan sonra mikseri bırakıp elinizle karıştırmaya devam edin
*Unu bardak bardak ilave edip ele yapışkan bir hamur elde edin
*Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hızlıca ovalayın
*Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklarla dizin
*Bu kısım önemli çünkü kurabiyeler iki kat büyüyor
*Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün bıçakla artı şeklinde çizikler atın
*Üzerine ceviz fındık toz şeker veya arzuya göre tarçın serpebilirsiniz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün
*Nar gibi kızarana kadar pişirin
*Pişirme süresi vermiyorum iyice kızarıcağı için
(Özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim)
*3 yumurta 1 inin sarısı üzerine
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı
*Tereyağı bardağın 31 i kadar olsun
*Yarım su bardağı portakalı suyu
*Yarım su bardağı yoğurt
*12 damla limon suyu
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un
Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, toz şeker ve pudra şekerini mikserle bir güzel çırpın
*Tamamı toz şekerde olur portakal suyu yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın
*Portakal kabuğu rendesini ve 5 6 damla limon suyunu, kabartma tozu ,karbonatı da ekleyin
*Bu aşamadan sonra mikseri bırakıp elinizle karıştırmaya devam edin
*Unu bardak bardak ilave edip ele yapışkan bir hamur elde edin
*Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hızlıca ovalayın
*Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklarla dizin
*Bu kısım önemli çünkü kurabiyeler iki kat büyüyor
*Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün bıçakla artı şeklinde çizikler atın
*Üzerine ceviz fındık toz şeker veya arzuya göre tarçın serpebilirsiniz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün
*Nar gibi kızarana kadar pişirin
*Pişirme süresi vermiyorum iyice kızarıcağı için
(Özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim)