iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*34 kahve fincanı karabuğday unu
*1 su bardak pekmez
*1 52 kahve fincanı portakalı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 adet limon aroması
*1 su bardak yoğurt
*12 yemek kaşığı keten tohumu
Şerbeti için
*2 2 5 su bardak su
*1 su bardak pekmez
*Yarım limon suyu
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Yumurtayı kırın üzerine pekmezi katıp mikserle çırpın Üzerine yoğurt katıp tekrar çırpın Üzerine un, irmik, kabartma tozunu katıp tekrar çırpın Üzerine limon aromasını ve keten tohumu katıp karıştırın Yağlanmış borcama kayın Önceden ısıtılmış 185190 derecede pişirin Kürdanla kontrol yapın Tencereye su, pekmez ve limon suyu katıp kaynatın Kekimiz pişince soğuması için bekleyin Ilık şerbeti kekimizin üzerine döküp çekmesini bekleyin Dilimlenerek üzerine ceviz fıstıkla servis yapın Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*34 kahve fincanı karabuğday unu
*1 su bardak pekmez
*1 52 kahve fincanı portakalı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 adet limon aroması
*1 su bardak yoğurt
*12 yemek kaşığı keten tohumu
Şerbeti için
*2 2 5 su bardak su
*1 su bardak pekmez
*Yarım limon suyu
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Yumurtayı kırın üzerine pekmezi katıp mikserle çırpın Üzerine yoğurt katıp tekrar çırpın Üzerine un, irmik, kabartma tozunu katıp tekrar çırpın Üzerine limon aromasını ve keten tohumu katıp karıştırın Yağlanmış borcama kayın Önceden ısıtılmış 185190 derecede pişirin Kürdanla kontrol yapın Tencereye su, pekmez ve limon suyu katıp kaynatın Kekimiz pişince soğuması için bekleyin Ilık şerbeti kekimizin üzerine döküp çekmesini bekleyin Dilimlenerek üzerine ceviz fıstıkla servis yapın Afiyet olsun