iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak portakal suyu
*23 yemek kaşığı kadar portakal kabuğu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
Süslemesi için;
*Hindistan cevizi
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpıyoruz
*Daha sonra içine yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz, tekrar çırpıyoruz
*Un, irmik, portakal suyu, kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpıyoruz
*En son portakal kabuğunu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
*170 derece fırında yaklaşık 3540 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Revanımız pişerken şerbeti hazırlıyoruz (Şerbete ağdalaşmasın diye limon sıkmıyorum)
*Şerbet iyice soğuduktan sonra revanimizin üstüne döküyoruz
*Son olarak hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak portakal suyu
*23 yemek kaşığı kadar portakal kabuğu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
Süslemesi için;
*Hindistan cevizi
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpıyoruz
*Daha sonra içine yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz, tekrar çırpıyoruz
*Un, irmik, portakal suyu, kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpıyoruz
*En son portakal kabuğunu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
*170 derece fırında yaklaşık 3540 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Revanımız pişerken şerbeti hazırlıyoruz (Şerbete ağdalaşmasın diye limon sıkmıyorum)
*Şerbet iyice soğuduktan sonra revanimizin üstüne döküyoruz
*Son olarak hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun